buna ziua
lucrez intr-un Laborator de control nedistructiv cu radiatii penetrante si am programul redus de munca la 6 ore pe zi, deoarece locul de munca este in risc radiologic grupa 2, intrebarea mea este: Daca an programul redus pentru munca in conditii speciale cu risc radiologic, am voie (legal) sa efectuez ore suplimentare peste durata de 6 ore pe zi??? Va rog sa-mi specificati daca este cazul si norma care interzice acest lucru. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
o zi buna.
Programul redus de lucru este acordat pentru protejarea sanatatii lucratorului, caz in care orele suplimentare pot fi efectuate numai in conditii de forta majora (pericol deosebit de producerea a unei avarii, inlaturare efecte ale unor evenimente nedorite, dar deja petrecute, etc.). Forta majora (cand se pot efectua ore suplimentare) se defineste in ROI, contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma si in CIM.
In astfel de cazuri ce rost ar putea avea o prevedere legislativa speciala pentru interzicere efectuare ore suplimentare ?
Radiologie
ioan laura
din 2017 ni s a impus lucrul in ture de 12 ore la cab. de radiologie din spital. am fost 3 angajate acum suntem 5.facem grafice si acoperim programul de la 8 ... (vezi toată discuția)