avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata/administrator firma
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata/administrator firma

daca un administrator firma, indeplineste conditiile de pensionare anticipata si la data la care primeste decizia de pensionare inceteaza contractul individual de munca conform art.56(1) lit.c),in ce conditii poate ramane administratorul societatii respective si pensionar(anticipat)??/
la ce se refera cuantumul celor 4 salarii medii brute??#-o

Luiza Moldovan
Cel mai recent răspuns: Matei123 , utilizator 15:08, 18 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
administratorul societatii nu are incheiat contract de administrare sau management si nici nu va mai fi salariat la data la care i se va inceta contractul de munca cf.art.56(1) lit.c)
in concluzie: poate primi pensie anticipata atata timp cat este administratorul unei societati comerciale?
1. - Daca nu are contract de administrare sau management si nici salariat nu va fi la acea firma inseamna ca nu obtine venituri pentru care se plateste CAS.
- Adica nu are cu ce cumula pensia anticipata.

2. Mai direct spus va indeplini functia de administrator in mod voluntar, fara nici un venit.
Bună ziua! Pot fi administrator fara contract de muncă daca sunt înregistrat in actul constitutiv ca administrator?

Alte discuții în legătură

Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)
Angajatorul poate scoate la pensie pe cineva daca el nu vrea ClaudiaT3 ClaudiaT3 Cine e priceput si poate sa-mi raspunda la o intrebare referitoare din codul muncii? Daca angajatul indeplineste cele doua conditii pentru a se pensiona, dar ... (vezi toată discuția)
Salariat si pensionar in sectorul privat crinab crinab Unul dintre salariatii unei societati comerciale cu raspundere limitata doreste sa se pensioneze, indeplinind canditiile de pensionare. Acesta doreste ca sa ... (vezi toată discuția)