avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetare de drept a CIM
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetare de drept a CIM

Buna seara,
Cum se poate inceta un contract individual de munca a unei salariate nascuta la data de 19.04.1952,care indeplineste conditiile de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si refuza intocmirea dosarului de pensionare dorind sa lucreze in continuare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 24 Mai 2011
conform celor relatate de d-voastra cim-ul salariatei inceteaza de drept cf art 56 lit d
dupa incetarea contractului si intocmirea dosarului de pensionare salariata poate lucra in continuare, daca iese la pensie in conditiile relatate
Potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun., contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare gordius gordius Persoana contractuala la o institutie publica indeplineste varsta de pensionare, dar nu are indeplinita si stagiul minim de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)