avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu teren

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren in apropierea Bucurestiului , am depus actele propietarului la notariat, pentru tranzactie si surpriza la extrasul de carte funciara.
Actualul proprietar avea toate actele in regula cadastrul, certificat fiscal , scoaterea terenului din circuitul agricol, trecerea din extravilan in intravilan. In actul de vanzare-cumparare cu vechiul proprietar care a avut o suprafata mai mare de teren s-a facut parcelare , dezmembrare pentru locurile de casa, iar drumul de servitute publica este dat cu titlul gratuit prorietarilor.(procent cota indiviza cu titlul gratuit)
Ulterior proprietarul drumului a girat la o banca pentru un imprumut cu terenul (strada) . . Acest litigiu se afla la un executor.
Care sunt riscurile cumpararii acestui teren si care sunt rezolvarile pentru drum.????
Cel mai recent răspuns: robert_10g , utilizator 00:48, 8 Septembrie 2015
Buna ziua!
Nu puteti cumpara imobilul respectiv intrucat este constituit garantie pentru imprumutul la banca.
In plus, din ceea ce spuneti, aceasta garantie (imobilul) este si in curs de executare silita pentru neplata impumutului.
Cu siguranta in extrasul de carte funciara sunt notate aceste lucruri.
Succes!
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deshideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
robert_10g a scris:

Este vorba doar de drum-strada. Conta indiviza a fost data initial cu titlu gratuit de folosinta dupa care vechiul proprietar a girat practic cu strada la banca pt un imprumut. Parcela actualului proprietar este curata dpdv al cartii funciare.

Revin cu noi informatii asupra litigiului.
Am fost la primarie si am aflat ca un executor a cerut blocarea proprietatilor personajului X.
Personajul X a vandut in anul 2006 o parcela mare pe care s-a trasat o strada si locurile de casa. Strada cu suprafata de 3039 mp - citez din acul de vanzare cumparare incheiat intre X si Y- "constitui cu titlu gratuit in folosul terenului specificat mai sus drept de servitude urbana, constand in dreptul de trecere pe terenul proprietatea mea...." Terenul pe care intentionam sa-l cumpar de la Y are actele in regula ( actul de vanzare cumparare , cadastrul, intabularea, istoricul terenului, certificatul fiscal de la primarie,..) in urma solicitarii de catre un notar extrasul din cartea funciara . In acelasi timp notarul a solicitat extras din cartea funciara pentru terenul strazii. Aici apare problema unui litigiu cu proprietarul X ( al strazii). Acesta a facut un imprumut la o banca pentru care a girat cu alte proprietati ( nu cu terenul strazii) si in momentul actual executorul a solicitat blocarea proprietatilor lui X in care automat apare si terenul strazii.
In aceeasi situatie sunt si actualii prorietari dupa strada respectiva care au case construite si locuiesc acolo.
Care sunt riscurile cumpararii terenului de la vanzatorul Y ???
Va multumesc anticipat daca aveti rabdarea necesara sa-mi raspundeti .
Chiar nici un sfat ?:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare garsoniera..risc? ellena7 ellena7 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o garsoniera in orasul \"A\" si imi este teama..deoarece vanzatorul, care are domiciliul in orasul \"B\" doreste sa ... (vezi toată discuția)
Trebuie alta intabulare daca se vinde o parte dintr-un teren ? es_own es_own Doresc sa cumpar un teren de 750 de mp, care face parte dinto parcela de 1500mp care e intabulata si are extras de CF. CE pasi trebuie sa fac?? astep ... (vezi toată discuția)
E posibil? lucica3 lucica3 am cumparat un teren cu o cladire fara sarcini sau servituti in 2011. Vecinul meu a cumparat terenul vecin cu un imobil in 2016.In cartea lui funciara scrie ... (vezi toată discuția)