avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala in cazul mai multor joburi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala in cazul mai multor joburi

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum sa fac:
Momentan sunt in CCC.
Incepand cu 1 oct ma voi angaja la alt angajator (angajator B) decat cel de la care am plecat in concediu de crestere a copilului (sa ii zicem A).
Salariul la A este >3000 brut. Salariul la B este undeva la 2000 brut. Sotul depaseste 3000 brut.

De la 1 octombrie 2015 voi lucra la A. La sfarsitul lui 2016, cand se termna concediul de la A, voi avea 2 joburi (venit > 3000).

Cand si unde pot beneficia de deducerea personala pt copiii aflati in intretinere?

Va multumesc pentru lamuriri!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:24, 3 Septembrie 2015
Codul Fiscal,
art. 56 - Deducere personală :

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
.....
Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.
Deci trebuie sa declar functia de la B functie de baza. Iar atunci cand voi lucra in ambele parti nu mai beneficiez de aceasta deducere, deoarece veniturile se cumuleaza si depasesc pragul de 3000 de lei - am inteles bine?
Nu ati inteles bine. Veniturile nu se cumuleaza.

Deducerea personala se acorda numai la locul de munca unde aveti functia de baza si numai pentru venituri brute lunare din salarii de maxim 3.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere copil 2 ani si 7 luni Rareș Alexandru Rareș Alexandru Buna ziua lucrez la o firma si vreau sa stiu daca ar trebui sa imi dea deducere sau sunt firme scutite de acea deducere? Pentru ca eu am întrebat si ... (vezi toată discuția)
Plafonul de acordare a deducerilor personale din impozit pentru persoane in intretinere addi68 addi68 Am un copil minor, in intretinere impreuna cu sotia. Stiu ca se acorda o deducere personala din impozitul pe salariu pentru persoane aflate in intretinere, ... (vezi toată discuția)
Deducere suplim.pt.4 ore doina-marieta doina-marieta Buna ziua , pentru contractul cu 4 ore la un venit brut de 420 de lei , cu un copil in intretinere , deducerea se va diminua si ea ? cat va fi ... (vezi toată discuția)