avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident daune materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident daune materiale

ce se intampla daca nu ai RCA si fugi de la locul accidentului si dupa te gaseste din pozele care le-a facut un cetatean bun
Cel mai recent răspuns: G V , Consultant asigurari 18:07, 4 Septembrie 2015
In cazul evenimentelor rutiere soldate numai cu pagube materiale conducatorii auto implicati
sunt obligati sa se prezinte la organele de politie pentru declararea evenimentului, impreuna cu autovehiculele avariate.
Conducatorii auto implicati in evenimentul rutier au obligatia de a prezenta organelor de poliţie actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare al autovehicululelor, asigurarea RCA
In cazul accidentelor de circulatie cu avarii conducatorii auto implicati au obligatia de a se prezenta in termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de politie pentru intocmirea documentelor de constatare, care se eliberează numai in baza declaratiilor scrise ale celor implicaţi.
Neprezentarea in termenul de 24 ore constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, iar permisul de conducere se retine pentru 90 zile.
In cazul in care unul din conducatorii auto implicaţi paraseste locul accidentului sau refuza sa se prezinte la politie, celalalt conducator auto trebuie sa furnizeze cat mai multe amanunte despre autovehiculul respectiv marca, numar de inmatriculare, date despre soferul implicat in eveniment, daca este posibil, datele eventualilor martori oculari.
Agentii de politie de la serviciul evenimente rutiere urmeaza sa realizeze demersurile necesare pentru identificarea autovehiculului implicat in evenimentul rutier si a conducatorului auto care nu s-a prezentat la politie in vederea constatarii,intocmirea documentelor si aplicarii sanctiunilor legal prevazute
Buna ziua,
Veti suporta consecintele conform legii. Pagubitul isi va recupera prejudiciul prin FPVS (Fondul de Protectie al Victimelor Strazii), care la randul sau isi va recupera cheltuielile de la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, si intrii in ea, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)
Accident butnar11 butnar11 Buna ziua, Aveam autoturismul parcat in fata firmei la care lucram si un coleg mi-a lovit masina cu ... (vezi toată discuția)