avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... VENITURI DIN CHIRII
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

VENITURI DIN CHIRII

BUNA ZIUA.SA VA EXPLIC MAI AMANUNTIT.DECI UN CABINET DE AVOCATURA CARE ESTE PLATITOR DE TVA INCHIRIAZA O CAMERA DIN CABINETUL SAU UNUI ALT CABINET DE AVOCATURA CARE NU ESTE PLATITOR DE TVA.S-A FACUT UN CONTRACT DE INCHIRIERE CARE S-A INREGISTRAT LA ANAF.PE MINE MA CHINUIA INTRBAREA URMATOARE: LA VENITUL DIN CHIRIE PE CARE IL INCASEAZA CABINETUL PLATITOR DE TVA PLATESTE TVA 10% SAU 19%. DIN CATE AM INTELES EU DI MESAJELE LASATE CABINETUL PLATITOR DE TVA TAIE FACURA CU 19% CUM TAIE SI PT ONORARII SI PLATESTE IMPOZIT 16%.
VA MULTUMESC DIN SUFLET CA ATI AVUT RABDARE CU MINE.
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 20:40, 26 Iulie 2009
TVA va fi tit de 19% dat fiind natura acestei operatiuni de inchiriere
Veniturile din aceasta categorie sunt scutite de TVA cf Art 141 pct 2 litera "e" CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colectare tva vivi.e vivi.e Am si eu o intrebare: O firma inregistrata ca platitoare de tva ce factureaza unui cabinet medical NEplatitor de tva o factura de chirie, colecteaza tva-ul ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar chirii gacon gacon buna ziua, societatea noastra din Romania doreste sa inchirieze un teren unei societati din Ungaria, societate care inchiriaza respectivul teren in ... (vezi toată discuția)
"facturare cu sau fara tva?" iacobandreea30 iacobandreea30 Avem o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu cod caen 5590 alte servicii de cazare. Este mai exact un fost hotel iesit din circuitul ... (vezi toată discuția)