avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare dupa adjudecare in procedura de executare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare dupa adjudecare in procedura de executare silita

Buna ziua,

Am adjudecat un imobil-apartament in sector 4 Bucuresti, actul de adjudecare avand data de 01.09.2015.

In actul de adjudecare, este mentionat:
- [...] de la data intabularii, imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta.
- Prezentul inscris constituie titlu de proprietate pentru adjudecatarul [...] si poate fi inscris in cartea funciara.
- Conform prev. art. 852 pct. i C.p.c., pentru adjudecatar, prezentul inscris constituie titlu executoriu impotriva debitoarei[...], daca imobilul se afla in posesiunea acesteia din urma, sau impotriva oricarei persoane care are in posesiune ori detine in fapt, fara niciun titlu, imobilul adjudecat.

Mentionez ca-n imobil nu locuieste nimeni si, desi a fost bun proprietatea unei societati comerciale, acesta a fost folosit in scop de locuinta, societatea desfasurandu-si activitatea doar in mediul online. Acum nu locuieste nimeni in el, este debransat de la curent, apa, gaze etc. Am vorbit cu fostii proprietari, rugandu-i sa-mi dea cheia de acces in imobil si mi-au spus ca nu o mai au si ca nu vor sa se mai implice de niciun fel.
Spuneti-mi, va rog, care este procedura de evacuare pe Noul Cod de procedura civila si, in situatia de fapt, daca pot, pur si simplu, sa merg sa sparg usa si sa ma folosesc de imobil fara sa se intample nimic rau. Practic fostul proprietar nu mai este interesat de imobil si executorul imi cere 2500 lei pentru a efectua actele de evacuare si, in plus, trebuie sa astept si vreo 30 de zile.
Este absolut necesar sa fac proces verbal de predare a imobilului cu fostul proprietar pentru a intra in posesia imobilului sau pot pur si implu sa intru in imobil, avand in vedere ca acolo nu mai locuieste nimeni de multa vreme?

O zi excelenta!

Alte discuții în legătură

Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Evacuarea imobilului adjudecat! Davrox Davrox Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la ... (vezi toată discuția)
Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)