avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuarea imobilului adjudecat!
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuarea imobilului adjudecat!

Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la executor pentru evacuare. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate face cerere de evacuare doar in baza actului de adjudecare care e titlu de proprietate? sau va trebui sa scot cartea funciara a imobilului si abia apoi se poate trece la cererea de evacuare? Precizes ca imobilul nu ar ecarte funciara.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:10, 10 Iunie 2013
in baza actului de adjudecare si cu ajutorul unui executor judecatoresc ar trebui sa reusiti
Actul de adjudecare este documentul care va atesta calitatea de proprietar al imobilului si in baza caruia puteti solicita evacuarea
Inainte de a va inscrie imobilul in Cartea Funciara nu aveti un drept de proprietate opozabil celor care locuiesc in imobilul respectiv.

ii evacuati doar dupa ce va inscrieti in CF.
In imobil nu locuieste proprietarul din acte, ci altcineva care nu are nici macar contract de inchiriere.
Nu are nicio relevanta.
Pana sa va inscrieti dreptul de proprietate in CF, nu aveti cum sa il evacuati.
Ulterior, daca locuiesti fara titlu, va fi necesara o simpla cerere de evacuare, catre un executor judecatoresc, pentru a-l evacua silit.

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Evacuare dupa adjudecare in procedura de executare silita Valeriu B. Valeriu B. Buna ziua, Am adjudecat un imobil-apartament in sector 4 Bucuresti, actul de adjudecare avand data de 01.09.2015. In actul de adjudecare, este ... (vezi toată discuția)
Speta - executare silita Lucc Lucc Va supun atentiei o speta Cumpar un apartament executat silit. Debitorul refuza sa paraseasca locuinta si se ajunge la actiune in evacuare daca fac un ... (vezi toată discuția)