avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii angajare cetatean roman cu domiciliul in UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii angajare cetatean roman cu domiciliul in UE

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca un cetatean roman care are domiciliul intr-o tara UE, unde este si angajat, mai poate fi angajat si in Romania. Daca da, in ce conditii si ce documente trebuiesc?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 7 Septembrie 2015
@Dabu Maria nu a precizat care va fi locul de munca.
Si daca nu a precizat nu se poate incheia?

Spuneti textul de lege care interzice acest lucru ...
Pentru exemplificare: este posibila angajarea pe baza de CIM atat in tara cat si in alta tara in acelasi timp.
Care este cadrul legal referitor la acest caz/

Multumesc!
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoanasi nici nu limiteaza numarul acestora, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cmi Mitiu Roxana Mitiu Roxana Buna ziua! Sunt medic stomatolog, am CMI si vreau sa angajez o asistentă medicală. Care sunt pasi? De unde primesc CUM pentru angajată? Unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
S.r.l. barbu1941 barbu1941 Conditiile de angajare de personal intr-o SRL? (vezi toată discuția)