1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei spun ca pe perioada de concediu crestere copil (CCC) trebuie sa suspendati cel p[utin una din activitatile aducatoare de venituri.
2. Celelalte activitati le puteti continua cu conditia ca veniturile obtinute sa nu depaseasca 3.000 lei pe an calendaristic.
3. De asemenea in calculul indemnizatiei pentru CCC intra toate veniturile nete profesionale, indiferent de sursa.
4. Asadar nu suspendati activitatea de PFA dar fiti atenta sa nu va inregistrati cu venituri mai mari de 3.000 lei pe an calendaristic.
5. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 16
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, de maximum 6 ISR intr-un an calendaristic.
(n.m. 1 ISR = 500 lei)
6. Din Normele de aplivcare a OUG 111/2010:
Art. 9^2. - (1) Pe perioada concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, fiecare dintre persoanele indreptatite poate realiza venituri supuse impozitului in baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta.
(2) In aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, veniturile pot fi realizate, dupa cum urmeaza:
a) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic, pentru oricare optiune de concediu a persoanei indreptatite;
b) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie a anului calendaristic si data incetarii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, pentru oricare optiune de concediu a persoanei indreptatite;
c) in perioada cuprinsa intre data stabilirii si data incetarii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, in situatia in care aceasta perioada este cuprinsa in acelasi an calendaristic, in cazul concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 1 an;
d) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic, in cazul concediului pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
e) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului si data suspendarii acestuia in vederea acordarii stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu a persoanei indreptatite, cu respectarea perioadelor prevazute la lit. a)-d).
(3) Agentiile teritoriale au obligatia de a verifica respectarea de catre persoana indreptatita a limitei de venituri prevazute la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, in termen de 6 luni de la incheierea fiecarui an calendaristic din perioada concediului pentru cresterea copilului, precum si de la incetarea dreptului la concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului, conform legii.