avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respinge ca neîntemeiată cererea de reexaminare. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Respinge ca neîntemeiată cererea de reexaminare. Definitivă.

Buna ziua,

In urma cu ceva vreme am inceput un proces cu IPJ Vrancea in care solicitam anularea unui PV de contraventie pentru depasirea vitezei legale. Demersul a durat cateva luni de zile. Precizez ca in tot acest timp am indeplinit toate solicitarile tribunalului si instantei de judecata in termenul precizat de lege. Am primit probele din partea politiei, acestea fiind gresite. Am anuntat acest lucru instantei si astfel a fost facuta disjungere in proces fiind deschise doua dosare. Unul din dosare a primit termen de judecata la jumatatea lunii septembrie iar pe al doilea am primit anularea cererii pe motiv ca taxa de timbru judiciar nu a fost achitata. Am trimis catre tribunal toate dovezile care demonstrau ca plata a fost efectuata in termen de 10 zile de la comunicare(copie dupa chitanta, factura de la posta etc.) impreuna cu cererea de reexaminare. Pentru aceasta am primit termen de judecata inceputul lunii septembrie. Ieri, pe siteul judecatoriei, a fost postata solutia: "Respinge ca neîntemeiată cererea de reexaminare. Definitivă.".

Ce e de facut acum? Cum se poate respinge cererea de reexaminare daca am trimis toate dovezile achitarii taxei de timbru la timp? Care este urmatorul pas prin care sa se ajunga totusi macar la judecarea procesului? O ultima nelamurire: Am cerut judecata in lipsa. Mi se va comunica motivul pe larg sau se presupune ca mi-a fost adus la cunostiinta? Multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Judecata plangere contraventionala cpc stefanbel23 stefanbel23 Buna ziua, Este posibil ca pentru o plagere contraventionala (o contestatie a unui proces verbal pentru depasirea vitezei legale) sa fie deschise doua ... (vezi toată discuția)
Solutie rezolvare dosar care a primit verdict "cerere de reexaminare neintemeiata"" Adriana001 Adriana001 Buna ziua Care este urmatorul, pas in rezolvarea unui dosar care a primit verdicat \\"respinge cererea de reexaminare ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)
Pot face recurs in cazul de mai jos? danadana1 danadana1 Buna ziua, Doresc a va prezenta situatia in care sunt, azi vara in luna iulie 2014 am primit o amenda uriasa de 900 lei pentru care am depus contestatie ... (vezi toată discuția)