avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot face recurs in cazul de mai jos?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot face recurs in cazul de mai jos?

Buna ziua,

Doresc a va prezenta situatia in care sunt, azi vara in luna iulie 2014 am primit o amenda uriasa de 900 lei pentru care am depus contestatie (plangere contraventionala) la Judecatorie; am primit apoi o comunicare in care mi se cerea sa indeplinesc mai multe puncte. Problema este ca le-am indeplinit pe toate cu exceptia achitarii unei taxe de timbru de 20 de lei.
Am primit din nou adresa in care mi se transmitea faptul ca mi se anuleaza cererea deoarece nu am indeplinit toate cerintele invocate si ca am posibilitatea de a face cerere de reexaminare in termen de 15 zile.
Am efectuat si aceasta cerere dupa care am primit adresa cum ca s-a acceptat si am fost chemata in instanta in luna noiembrie. Cand m-am prezentat am inceput sa explic judecatoarei de ce nu am reusit sa atasez toate punctele cerute la dosar dupa care mi s-a transmis sa urmaresc pe portalul judecatoriei rezultatul.
Pe portal am primit doar raspunsul "respinge cererea" ceea ce nu mi se pare normal si totusi nu inteleg de ce prin cerere mi s-a aprobat dreptul de reexaminare si cand m-am prezentat mi s-a refuzat?
Trebuia sa-mi expun punctele de motivatie a plangerii contraventionale sau punctele pentru care doream reexaminarea cererii (de ce practic nu am atasat taxa de timbru)?

Se poate sa efectuez un recurs pentru problema descrisa? As avea vreo sansa? Daca da, ce documente trebuiesc atasate si unde?

Am citit pe internet ca am termen 15 zile dar inca nu am primit raspuns acasa prin posta. Banuiesc ca din data in care primesc acasa hotararea am termen de 15 zile sa fac recurs nu?
In mod normal trebuie sa atac instanta si atata timp cat nu cunosc motivul respingerii cererii nu am cum sa fac recurs.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
danadana1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:25, 5 Decembrie 2014
D-voastra la primul termen trebuia, procedura fiind indeplinita si timbrajul corect efectuat, sa expuneti motivele pentru care solicitati anularea procesului verbal de amenda. Din ce ati expus banuiesc ca vi s-a respins cererea ca fiind neintemeiata. La recurs as angaja un avocat.
Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie s-a anulat in mod corect deoarece nu ati achitat taxa judiciara de timbru. Cererea de reexaminare nu a fost acceptata, asa cum credeti, ci a fost stabilit un termen de judecare. Solutia în cererea de reexaminare a fost respingerea deoarece nu erau motive ca aceasta sa fie admisa. Cererea de reexaminare s-a solutionat prin încheiere definitivă.
Deci mai exista posibilitatea de a face recurs?
Care ar fi urmatorul pas?

Multumesc anticipat.
Nu, nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata in camera de consiliu - taxa judiciara de timbru, cerere de reexaminare credite credite O actiune introdusa dupa 15 febroarie a fost anulata in camera de consiliu. Conform art.200, alin 4) se poate solicita reexaminarea solutiei. Cat este in acest ... (vezi toată discuția)