avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere reexaminare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere reexaminare

Cererea de reexaminare a fost respinsa ca fiind neîntemeiată și s-a incheiat ca defnitiva.Am plătit taxa de timbru în valoare de 20 lei iar în cererea de reexaminare am scris că am înlăturat problema plătind taxa de timbru judiciar în termen de 15 zile în loc de 10 zile.Ce pot face acum ?
Am platit taxa de timbru în 5 zile și am atasat-o cu cererea de reexaminare.
Cel mai recent răspuns: Marina39 , utilizator 18:06, 13 Septembrie 2018
Ce obiect are dosaruld umneavoastra?
Daca sunteti in interiorul termenului de prescriptie, sau de decadere, dupa caz, introduceti o noua actiune.
Buna ziua,

Sunteti in Italia sau in Romania?

Incercati sa detaliati, nu prea se intelege care este obiectul dosarului respectiv.
Bună seara!
Sunt in Romania.
Obiectul dosarului este pensie de întreținere (minor).Am depus dosarul pentru majorarea pensiei(de 10 ani,nu am cerut marirea) și pentru că nu am primit prin poștă înștiințare că trebuie sa plătesc taxa de timbru în valoare de 20 lei ,s-a anulat cererea de chemare în judecată.
Pe portalul Judecătoriei am fost informată că am termen de 15 zile sa remediez problema.
Am depus cererea de reexaminare cu taxa de timbru plătită după 5 zile .
Apoi am fost chemată ,și în biroul judecătorului de serviciu mi s-a spus că am greșit scriind că am înlăturat neregulile in termen de 15 zile în loc de 10(lucru adevărat deși am printat un model de cerere de pe site).I-am spus că se poate vedea clar că am platit mai devreme chiar de 10 zile și că am o copie cu taxa de timbru plătită.A doua zi pe portal a scris că se respinge cererea de reexaminare că fiind neîntemeiată.Definitiva.Pronuntata in data de 10.09.2018,cu punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.As vrea sa știu ce pot face pentru că nu mi se pare corect.
Mulțumesc anticipat!
Introduceti o noua cerere de chemare in judecata si de aceasta data atasati inca de la inceput dovada achitarii taxei judiciare
Mulțumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor cu onorariul avocatului prin acþiune separatã simonik2011 simonik2011 Buna ziua, care ar fi temeiul legal si impotriva cui sa ma indrept intr-o actiune in pretentii, nu mi s-au acordat cheltuieli onorariu avocat (desi au fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu taxa timbru judiciar. danaa1 danaa1 Am avut un dosar pe rolul unei instanțe, am achitat taxa judiciar de timbru in cuantum de 100 lei pentru daune morale conf. art. 7 din OUG 80/2013. Procesul ... (vezi toată discuția)