avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua. Am primit astazi pentru un angajat care a incetat activitatea pe 30.06.09 o poprire pe salariu de 2500 lei. Cum salariul net pe ultima luna lucrata (pe iunie) in valoare de 2100 lei nu a fost inca platit angajatului, cum ar trebui sa procedez eu in calitate de angajator?
Ii pot opri doar 1/3 din salar si apoi sa fac o adresa prin care sa instiintez executorul ca nu mai lucreaza la noi si ca restul sumei sa o ia din alta parte, eventual din somaj intrucat isi introduce dosar de somaj?
Sau trebuie sa ii opresc toata suma?
Cel mai recent răspuns: anonim10 , utilizator 20:56, 20 Iulie 2009
II puteti retine doar 1/3 din salariul net, in niciun caz toata suma !!
Apoi faceti adresa la executor privind virarea acestei prime si singure retineri si incetarea contractului de munca al salariatului cu data de 30.06.2009.
Mai mult nu este cazul sa ii spuneti, este treaba lui ce face si de unde recupereaza mai departe debitul respectiv.
Vedeti daca adresa include si perioada in care a lucrat la dvs. ,iar daca nu spuneti-i executorului ca incepand cu alta perioada lucreaza in alta parte.
Daca cererea de poprire a sosit dupa incetarea raporturilor de munca a angajatului cu dvs, va recomand sa trimiteti doar o adresa la executor prin care il informati ca nu mai este angajatul dvs.
Creditorul are si alte cai sa-si recupereze creanta.
inteleg ca legal este sa se faca propire pe salriu maxim 1/3 din salariu.proprirea continua pana in momentul in care este achitata intreaga suma datorata?ca sa fiu mai explicita,dupa calculele mele,la o datorie de 7500 lei noi ar trebui sa se faca proprire timp de 2 ani pentru a se achita suma integrala dat fiind ca am un salariu de 1000 lei noi.se poate face pe termen atat de lung proprirea?si mai am o intrebare:in cat timp dupa depunerea in insanta a dosarului(mentionez ca am o datorie provenita dintr-un imprumut pe care nu l-am achitat complet) se ajunge la proprire pe salariu?pentru ca alte bunuri nu am,mobile sau imobile.Sper ca ma puteti ajuta cu aceste raspunsuri,multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu, cand am rate olimpiams olimpiams Am o nelamurire: angajatorul a castigat procesul, trebuie sa-i dam inapoi banii ce ni i-a dat cu titlu de stimulente, prime. Creanta mea e certa, lichida, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi - e posibila prescrierea? ioanaoprea01 ioanaoprea01 Buna ziua. In august 2008 am incheiat cu o banca 2 contracte pentru 2 carduri cu descoperire de salariu (circa 3 salarii pe fiecare, undeva la 2000 – 2500 ... (vezi toată discuția)