Buna ziua in speranta aflarii unei solutii va scriu problema mea.Am lucrat 4luni in cadrul unei firme din Bucuresti in domeniul alimentatiei publice cu contract pe perioada nedeterminata ,totul in regula la angajare mi s-a zis ca dupa 3luni practic aceasta ar fi perioada de proba ma vor anunta daca ma incadrez serviciilor sau nu acum o saptamana am fost anuntata ca nu sunt multumiti de serviciile mele si colaborarea se va intrerupe am cazut de acord pe o perioada de preaviz insa nu am semnat cererea de demisie atunci ..eu duminica dimineata am aflat ca sunt insarcinata prin urmare am anuntat la locul de munca superiorul in speranta gasirii unei solutii dar in schimb am primit luari la misto tipete si presiuni sa semnez demisia in starea in care eram mentionez ca mi se facuse rau am scris cererea de demisie plangand motivand superiorul meu ca aceasta cerere trebuia scrisa de cand m-a anuntat de prima data fara sa tina cont de starea mea va rog sa imi ziceti daca este abuz si daca mai pot face ceva ...multumesc
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
Va multumesc mult pentru raspuns si v-as ruga sa ma indrumati ce pot face fiindca ma aflu intr-o situatie dificila si nici starea mea de sanatate nu este foarte buna .
Nu din pacate insa am primit un telefon de curand de la superior ca mi-a prelungit perioada de preaviz cu 3 zile adica azi,maine,poimaine zile ce in mod normal erau libere avand in vedere ca nu s-a desfacut contractul de munca inca .
mentionez ca demisia m-a pus sa o semnez cu data de 31.08.2015 dar eu in registrul de casa m-am semnat ora de venire si plecare pe toata durata saptamanii ..daca mi-a prelungit preavizul cu toate ca aceste zile sunt liberele mele acea cerere de demisie mai este valabila?