avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot lua cm inainte de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot lua cm inainte de preaviz

am fost anuntata ca vom intra in preaviz sapt.viitoare.pot sa intru in cm inainte de preaviz?daca in timpul cm -ului aflu ca sunt insarcinata mai pot face cev pt.a scapa de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 16 Februarie 2012
Preavizul este acordat pentru demisie sau concediere ? .... concediul medical suspenda perioada de preaviz, astfel incat la terminarea acestuia se va relua efectuarea preavizului ....

Daca aflati ca sunteti insarcinata, atunci anuntati imediat, in scris, angajatorul despre starea fiziologica de graviditate.

Potrivit OUG nr.96/2003, salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare.
In acest sens, aveti obligatia de a svaprezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa va ateste starea.
preaviz de concediere.dar daca sunt in perioada preavizului si aflu ca sunt insarcinata mai pot face ceva?
Am inteles .. reiterez ceea ce fapt scris mai sus :
Daca aflati ca sunteti insarcinata, atunci anuntati imediat, in scris, angajatorul despre starea fiziologica de graviditate. ... este valabil indiferent daca sunteti sau nu in preaviz.

Potrivit OUG nr.96/2003, salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare.
In acest sens, aveti obligatia de a svaprezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa va ateste starea.
deci daca in perioada preavizului anunt ca sunt insarcinata se va suspenda preavizul?sunt obligati sa ma pastreze la munca chiar daca punctul de lucru din oras va fi inchis?ceea ce vreau eu este ca ei sa ma pastreze pt. a beneficia de indemnizatia de crestere copil.multumesc pt. raspuns!
1. Numai daca intrati in concediu medical , atunci preavizul se suspenda.

2. Daca ii anuntati ca sunteti insarcinata, atunci va devin incidente prevederile art.60 alin.1 lit.c C.mun. care dispun ca, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere....

3. Concedierea dvs este posibila in cazul in care ati anuntat ca sunteti gravida in cazul in care aceasta intervine pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. - art.60 alin.2 C.mun.

4. Daca se decide concedierea dvs , atunci aveti posibilitatea sa atacati in instanta decizia de concediere si in acelasi timp sa beneficiati de somaj daca indepliniti conditiile prevazute de lege ... din somaj se poate intra in CCC.

Alte discuții în legătură

Perioada de sarcina morys morys Exiata vreo prevedere legala conform careia o angajata aflata in gravidie trbuie sa isi anunte angajatorul referitor la termenul de nastere sau mai stiu eu ce ... (vezi toată discuția)
Încetare contract de muncă în perioada sarcinii. ce pot face ca să beneficiez de drepturile pe care le-aș fi avut dacă eram angajată în momentul nașterii bebelușului? Ramomary Ramomary Buna ziua.Sunt insarcinata in 14 saptamani iar azi am fost sa mi fac dosaru pt risc si angajatorul mi a zis ca nu se poate pt ca mi a desfacut contractu de ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Imi puteti spune daca exista o instiintare standard ceruta de lege prin care o salariata gravida aduce angajatorului la cunostinta starea ... (vezi toată discuția)