avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Un accident de santier a cauzat avarierea masinii
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Un accident de santier a cauzat avarierea masinii

Va salut,

In data de 17 aprilie anul acesta am avut nenorocul de a parca in aproprierea unui santier. Macaragiul nu a verificat daca trompa de beton este sau nu obturata inainte sa porneasca pompa. Ghinionul face ca, trompa betonierei a explodat improscand beton peste masina mea.
Ca avarii: luneta sparta, caroseria este plina de urme de lovituri de pietre si mai mult ca sigur va fi nevoie si de o vopsire.
Am sunat la asigurator (firma de constructii de care apartinea betoniera are RCA la Allianz) si ei mi-au spus ca voi fi despagubit. Am facut amiabila apoi pe data de 21 august am fost la constatare la sediul Allianz.
Mi s-a spus ca voi primi un raspuns in vederea intrarii in service pentru reparatii, in maxim 2 zile lucratoare. In schimb am primit raspuns pe e-mail abia dupa 2 saptamani.
Din pacate, am fost informat printr-o adresa ca " ....va facem cunoscut ca nu putem achita despagubirea solicitata, evenimentul incadrandu-se in prevederile excluderii exprese de la Art. 27 pct. 11din Norma aprobata prin Ordinul nr. 14/2011 al Presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor conform carora nu se platesc despagubiri pentru: prejudiciile produse de dispozitivele sau de instalatiile montate pe vehicule, atunci cand acestea sunt utilizate ca utilaje ori instalatii de lucru.
Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez mai departe?! Nu vreau sa ma mai lovesc de alte refuzuri si in niciun caz nu vreau sa ajung la instanta.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:35, 21 Septembrie 2015
Aveti varianta unei actiuni in instanta impotriva asiguratorului,o actiune in raspundere civila delictuala impotriva societatii comerciale care opera santierul respectiv sau puteti inainta un memoriu catre ASF pt a vedea daca punctul de vedere al asiguratorului este legal.Daca raspunsul primit nu va multumeste iar solutia unui proces vi se pare de neconceput puteti incerca si varianta unei medieri cu cei care au produs paguba.Daca nici una din variantele alternative unui proces nu va ajuta ramane sa suportati costul daunelor produse.
Buna seara,
Raspunsul asiguratorului este corect si conform legii. In situatii de acest fel exista un alt tip de asigurare care permite despagubirea; este o asigurare de raspundere civila, alta decat RCA. Vedeti daca cel care a produs dauna are o astfel de asigurare si la ce societate este incheiata. Acest asigurator trebuie sa va despagubeasca.
Puteti avea o sansa in instanta impotriva firmei de ctii., pentru recuperarea pagubelor (in ideea ca veti face reparatiile pe banii dvs.cu chitanta si factura primite de la service) daca zona unde ati parcat nu era imprejmuita si avertizata cu "Parcarea interzisa".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier gabrielion gabrielion Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in ... (vezi toată discuția)
Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza plata sevenx sevenx Buna ziua, Am o problema cu un asigurator auto (in speta Allianz Tiriac) care refuza despagubirea. Istoric: 1. 31 Dec 2012 s-a produs un accident usor. ... (vezi toată discuția)