avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna seara
expun urmatoarea speta: un imobil cumparat inainte de casatorie 50-%0% de soti => nu face obiectul partajului in caz de divort.
Creditul la banca e mai mare in sold decat valoarea acestui apartament, sotul e codebitor, sotia titutar. Instanta decide ca jumatate din credit sa fie suportat de unul din soti si cealalta jumatate de celalalt sot prin plata a 1/2 din rata unara de fiecare separat in parte?
Daca sotul pararseste tara si lucreaza in strainatate si nu mai plateste rata, cum il poate obliga instanta sau executa sa vanda jumtatatea lui de apartament? Se poate asa ceva sau fiind bun propriu nu e permis?
multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:09, 7 Septembrie 2015
Nu prea inteleg.. deci aveti un imobil pe cote parti si aveti si un credit impreuna.
S-a partajat creditul sau vreti sa o faceti ?
In fata bancii ambii sunteti obligati in solidar la plata si instanta nu poate obliga banca sa schimbe contractul. Banca ar putea fi de acord sa partajati creditul daca va gireaza pe fiecare cineva sau refinanteaza unul dintre dvs.
In caz de neplata, vi se vinde ap la licitatie si de restul , ramaneti in continuare datori, pe care prinde cu bunuri sau venituri aluia ii ia si e treaba lui cum isi recupereaza paguba de la fostul sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)