avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana pentru Ucraina
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana pentru Ucraina

Buna seara,am depus actele pentru cetatenia romana si in cateva luni urmeaza sa depun juramantul de credinta fata de Romania.Vroiam sa stiu daca e obligatoriu sau daca cumva te obliga legea sa cunosti bine limba romana?Daca cumva se poate rezolva cu un avocat sa poti trece fara probleme juramantul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:50, 26 Iulie 2018
Una dinte conditiile impuse de Legea nr.21/1991 pentru dobandirea cetateniei romane la cerere este ca: persoana fără cetăţenie sau cetăţeanul străin sa cunoasca limba română şi sa posede noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială.
Bun,multumesc frumos,credeam ca exista vreo posibilitate sa treci fara sa cunosti limba....
Si eu as vrea sa devin cetatean american dar sa nu stiu o boaba de engleza. :hammer:Sa vorbeasca avocatul in locul meu. Sa depuna el juramantul de credinta fata de America. :rtfm:Ma gandesc ca o sa ma inteleg cu americanii in limba rusa. :duh:Si ce daca eu nu stiu engleza, vreau sa obtin cetatenia americana,:pleasantry: iar americanilor nu le ramane decat sa invete limba rusa ca sa se inteleaga cu mine sau de ce nu limba romana. Ei sa stie limba mea ca eu de a lor nu am nevoie, decat de cetatenia lor si drepturile care decurg din asta. Si cu partiotismul cum ramane?:fight:
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Vreau sa verific in ce stadiu este dosarul
52626/2012 depus 30.05.2012

Unde L ati depus?... asta nu este număr de la ANC
Pupets a scris:

Vreau sa verific in ce stadiu este dosarul
52626/2012 depus 30.05.2012

Alte discuții în legătură

Legea cetateniei romane const_be const_be Pe la sfarsitul anului trecut, presa din Chisinau a scris despre o conditie care li se pune celor care solicita redobandirea cetateniei romana in baza art. 11 ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie ancutza_ciuban@yahoo.com ancutza_ciuban@yahoo.com Cetatean iordanian, obtinere cetatenie romana. (vezi toată discuția)
O intrebare in legatura cu cetatenia cojocari cojocari Sunt cetatean Rep.Moldova si am depus actele pentru redobandirea cetateniei. Dar intre timp ma gandesc sa ma casatoresc. Schimba asta ceva in obtinerea ... (vezi toată discuția)