Am si eu problema mai delicata.Prietenul meu are o fata de 12 ani,recunoscuta dar nu a fost casatorit cu mama fetitei.
Mama ei a murit si era in custodia ei.Intrebarea este ce trebuie sa faca acum tatal fetitei?Ca sa aiba custodia el?
Sau nu trebuie sa faca nimic?Bunicii pot sa o ceara?
Pe scurt,de ce acte are nevoie sau care sunt pasii?
In acest moment, ca si in timpul vietii mamei, tatal este parinte custodian, adica exercita autoritatea parinteasca, fara sa existe o hot jud. Da, bunicii materni pot solicita in instanta exercitarea autoritatii parintesti asupra nepoatei, iar instanta va judeca cererea. Exista conflict intre tata si bunicii materni? Inteleg ca fetita a fost crescuta de bunici? Tatal cum s-a implicat?
Cand un parinte e decedat, celalalt exercita singur autoritatea parinteasca. Asta chiar daca in timpul vietii mamei, copilul era incredintat acesteia.
Mai departe, banuiesc ca fata e la bunici ,asta inseamna ca tatal va trebui sa se adreseze instantei daca bunicii nu vor s-o dea, copilul va fi ascultat.
Drepturi de custodie
manyyy
Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)