avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie tata copil din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie tata copil din concubinaj

Am si eu problema mai delicata.Prietenul meu are o fata de 12 ani,recunoscuta dar nu a fost casatorit cu mama fetitei.
Mama ei a murit si era in custodia ei.Intrebarea este ce trebuie sa faca acum tatal fetitei?Ca sa aiba custodia el?
Sau nu trebuie sa faca nimic?Bunicii pot sa o ceara?
Pe scurt,de ce acte are nevoie sau care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:11, 8 Septembrie 2015
In acest moment, ca si in timpul vietii mamei, tatal este parinte custodian, adica exercita autoritatea parinteasca, fara sa existe o hot jud. Da, bunicii materni pot solicita in instanta exercitarea autoritatii parintesti asupra nepoatei, iar instanta va judeca cererea. Exista conflict intre tata si bunicii materni? Inteleg ca fetita a fost crescuta de bunici? Tatal cum s-a implicat?
Cand un parinte e decedat, celalalt exercita singur autoritatea parinteasca. Asta chiar daca in timpul vietii mamei, copilul era incredintat acesteia.
Mai departe, banuiesc ca fata e la bunici ,asta inseamna ca tatal va trebui sa se adreseze instantei daca bunicii nu vor s-o dea, copilul va fi ascultat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei stelutacata stelutacata As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)