avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua joburi simultan posibil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua joburi simultan posibil?

buna ziua
e posibil sa poti avae 2 contracte de munca simultane la privat?
concret sotul se afla in periaoada de preaviz si mai are de luat concediu, de odihna, celalta frima la care se duce insista sa inceapa cu citeva zile mai devreme decit s a r termina perioada de preaviz(concediu de odihna), sotul ia spus doamnei de la resurse umane de la societatea unde se va duce ca poate veni din concediu de odihna dar dinsa a spus ca nu poate avea in acelasi timp 2 joburi, 2 contracte chiar si pt scurt timp
Se poate sau nu ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 8 Septembrie 2015
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, sotul dvs poate incheia c.i.m. cu noul angajator chiar daca se va suprapune cu durata preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si perioada de proba M-A-N M-A-N O persoana aflata in concediu de odihna la un loc de munca se poate angaja la un nou job, diferit de primul , in perioada de proba? (vezi toată discuția)
Buna ziua,este posibil sa îmi deschid un contract de munca full ... alinamihalache alinamihalache Buna ziua,este posibil sa îmi deschid un contract de munca full tine ,in timp ce sunt in concediu de odihna la actualul loc de munca dacă vreau sa îmi dau ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca in aceeasi institutie aetnip aetnip Lucrez ca si cadru didactic auxiliar, norma 8 ore/zi. Pot in timpul programului de lucru (in cele 8 ore, adica in acelasi timp) sa predau si la clasa ca ... (vezi toată discuția)