avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini

Am un vecin care vrea sa schimbe un gard despartitor intre proprietatea mea si a lui . Acesta are nevoie de aprobarea mea ? Ar trebui sa ma consulte asupra configuratiei si materialelor ce vor fi folosite ?
Cel mai recent răspuns: ContSters368229 , utilizator 12:38, 9 Septembrie 2015
Dreptul de proprietate privata are anumite limite legale.Una din aceste limitari se refera la distanta minima dintre constructii.Art.612 NCC "Orice constructii,lucrari sau plantatii se pot face de proprietarul fondului numai cu respectarea unei distante minime de 60 cm fata de linia de hotar,daca nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism,astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor poprietarului vecin.Orice derogare de la distanta minima se poate face prin acordul partilor exprimat printr-un inscirs autentic." Nu trebuie sa va consulte asupra configuratiei gardului,cu exceptia limitarii legale mai sus expuse,si nici cu privire la materialele folosite.
atunci sa il faca ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrejmuirea terenului agricol andras971 andras971 Recent, vecinul meu a construit un gard chiar în brazda despărţitoare dintre cele două terenuri arabile extravilane.Întrebarea mea este că nu trebuia să ... (vezi toată discuția)
Imobil pus pe hotar (constructie) Inna31 Inna31 vecinul are imobilul pe hotarul despartitor,iar in dreptul constructiei este gardul (care exista inaintea constructiei si astfel a fost pus de hotar) care ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima ? probleme1 probleme1 Un coproprietar are doua magazii LIPITE pr hotarul . Adica EXACT pe gard , fara nici cea mai mica distanta . Va rog sa-mi spuneti : care este distanta minima ... (vezi toată discuția)