avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare in grad

Buna ziua,
Sunt un functionar public cu o vechime in munca de 26 ani (17 ani in administratia finantelor publice si de 4 ani in adminstratie locala),mentionez ca luna aceasta voi sustine examenul de promovare in grad si anume, de pe functia de consilier,clasa I,grad asistent, gradatia 5 in functia de consilier clasa I, grad profesional principal gradatia 5, problema care ma macina este ca nici la aceasta a doua promovare in institutie,
nu voi primi salariu majorat si nu inteleg de ce,mentionez ca acum am salariu de 1478 ron (format din spor vechime si control CFP inclusiv marirea de 12% incepand cu 01.08.2015).As dori sa-mi spuneti daca mai sunt in vigoare treptele de salarizare corespunzatoare gradului profesional, deoarece mi se spune ca in urma promovarii voi trece pe functia de consilier principal treapta 3 si salariu este mai mic decat cel aflat in plata acum, dar in cei trei ani care au trecut de la prima promovare nu am primit nicio o instiintare ca asi fi trecut de la treapta 3 la 2 si apoi la 1.Dupa ce lege se stabileste salariu de baza, pentru ca in OG9/2009 dupa care se zice ca am fost incadrata, este abrogata.Deasemeni as dori sa va mai intreb daca un sofer din primarie, care este contractual are dreptul sa primesca la salariu sporul de sofer 25 %, daca puteti sa-mi spuneti si temeiul legal.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:22, 9 Septembrie 2015
Cele trei trepte salariale aferente gradelor profesionale ale functiilor publice au fost abrogate de onor Guvern, care, in marinimia sa, a stabilit ca noi, administratia locala ramanem cu prmovarea din grad in grad si salariul aferent fostei trepte 3, iar administratia centrala poate sa echivaleze salariile functionarilor publici incadrati in acelasi grad profesional la nivelul fostei trepte 1... de, pentru unii muma, pentru altii ciuma!
De spor de sofer 25% n-am mai auzit de pe vremea contractelor colective de munca (anii 2007-2009), cand toata lumea inventa sporuri intr-o veselie, pana a venit Curtea de Conturi in vizita!
Banuiesc ca nu demult ati promovat de pe studii medii pe studii superioare, iar la studii medii ati avut grad profesional superior (cu salariu mare), corect? Pentru ca daca ar fi sa fac un calcul rapid pentru salariul unui consilier I asistent gradatia 5, cu respectarea fostei OG 9 (desi abrogata, tot acolo se face referire prin sintagma salarii similare aflate in plata) as avea asa: 747 lei (baza) + 75 lei (10% CFP) + 168 lei (22.5% vechime) = 990 lei, la care adaugam 12% si rezulta 1109 lei brut.
Salariul pentru consilier I principal ar fi de: 915 (baza) + 92 lei (10% CFP) + 206 lei (22.5% vechime) = 1213 lei, la care se adauga 146 lei (12%) si rezulta 1359 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu bugetar (administratie locala) radmy radmy am o nelamurire si as dori daca ma puteti ajuta d-voastra cu un calcul la salar. sunt functionar public din anul 1999 la o primarie. am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Salarizare consilier principal ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua. Daca se poate as dori sa va rog sa analizati urmatorul aspect. Lucrez intr-o institutie publica,in grad profesional de consilier asistent. Clasa ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime Flori14 Flori14 In august anul 2009 am beneficiat de sporul de vechime de 25 % , lucram la Trezorerie, in iulie anul 2011s-a desfiintat Trezoreria si m-am transferat la ... (vezi toată discuția)