avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Instiintare angajator despre sarcina - cand acesta se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Instiintare angajator despre sarcina - cand acesta se afla in plin proces de REORGANIZARE

sunt in a doua luna de sarcina, am fost in concediu medical, urmeaza sa merg din nou la servici. dar.....in perioada asta se face reorganizarea (sunt bugetar) si mi-e teama ca daca nu-l instiintez din prima ora......risc sa fiu data afara.
Cum e bine sa procedez?
Am vazut ca trebuie sa fac o instiintare scrisa cu un document medical, care sa ateste sarcina, DAR....in lege se pomeneste ceva de exceptii. aici intra si reorganizarea judiciara (Pentru ca angajatorul sa intre in reorganizare judiciara este necesar ca instanta sa pronunte intrarea in insolventa si de acolo mai departe se opteaza fie pentru falimentare fie pentru reorganizare judiciara), ceea ce nu este cazul...insa as vrea sa fiu sigura ca nu mai exista vreo situatie ceva....prin care sa ma concedieze.
Cel mai recent răspuns: Hellene04 , utilizator 21:54, 9 Septembrie 2015
1. Nu exista exceptii la a anunta pe angajator, in scris, ca sunteti gravida.

2. Faceti scrisoarea in dublu exemplar si pe exemplarul care ramane la dvs. sa aveti numarul de inregistrare la secretariat.

3. In caz de reorganizare judiciara sau faliment puteti fi concediata dar veti putea beneficia de indemnizatie de somaj, de indemnizatie pentru concediul de maternitate (sarcina si lauzie) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Art. 60. C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
MULTUMESC MULT!
IMI SUNT DE MARE FOLOS INFORMATIILE DVS.
NUMAI BINE VA DORESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Cezara_85 Cezara_85 Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Ginamariana Ginamariana Care sunt obligatiile bănești ale angajatorului, respectiv ale angajatei sau statului privitor la concediul de maternitate? O angajată m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida Marymaria22 Marymaria22 Bună ziua sunt insarcinata in 7 luni si urmeaza sa nasc in 10 martie 2017 dar magazinul la care lucrez se inchide in 1 martie 2017 deoarece nu le mai merge au ... (vezi toată discuția)