avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nerespectare contract Gradinita Privata
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nerespectare contract Gradinita Privata

Buna ziua,

De curand am inscris pe baiatul meu de 2 ani la o gradinita privata din jud. Ilfov, am facut un contract cu dansi si am achitat contravaluarea primei luni. In prima zi de gradinita dupa 5 ore am fost sunati de gradinita ca nu pot sa il mai tina pe copil ca nu e ascultator, e gelos, invocand niste argumente total absurde pentru un copil de 2 ani, si faptu ca a deschis portitza scarilor de la etaj si a pus viata in pericol a altor copii, desi eu cred ca aici este vina lor. Astfel ca ne mai interesandui ca avem u contract semnat, mi-a pus copilu si bagaju in mana, bani platiti minus o zi si PA.
Intrebarea mea este daca ii pot actiona in instanta pentru nerespectarea clauzelor contractuale care arata cam asa:
3.7.Gradinita isi reserva dreptul de a-si alege copiii si de a solicita retragerea unora care un pot fi integrati in colectivitate, sau care necesita o ingrijire speciala pentru care Gradinita nu are personal de specialitate sau care din cauza comportamentului nu permit desfasurarea actului educational.

7.4.Incapacitatea de integrare în colectivitate a copilului,,deranjarea repetata a celorlati colegi in timpul activitatilor,atitudine ostila sau agresiva fata de colegi sau personalul gradinitei - conducerea grădiniţei considerând asemenea situaţie drept o renunţare unilaterală la serviciile acesteia.

7.7.La initiativa gradinitei daca se constata incalcarea in mod repetat prevederilor regulamentului de ordine interioara sau a prevederilor contractuale,,incetarea se va produce in termen de 10 zile lucratoare de la instiintarea reprezentantilor legali privind rezilierea contractului,perioada acordata parintilor pentru a transfera,din proprie initiativa, prescolarul la o alta unitate de invatamant.

Cu toate acestea, nu cred ca aveau dreptul sa mil dea afara dupa 5 ore. Toate clauzele de selectie a copiilor se refera la comportamente deranjat in moduri repetate, ori unui copil care este de 5 ore in accea institutie nu ii poti pune aceste lucruri, ba mai mult cred ca este lipsa de inters si neglijare a copilului.
Ba mai mult, la obligatiile gradinitei au articolul:
3.4.Sa garanteze securitatea copiilor pe durata prezentei in incinta gradinitei, precum si in cadrul deplasarilor organizate de institutia de invatamant;
Si eu am fost mustrat si copilul a fost catalogat ca fiind periculos ca a deschis o portita care era obligatia lor sa ii asigure siguranta in jurul acelei portite.

Cu toate acestea exista posibilitatea de a actiona in instanta gradinita si a obtine despagubiri morale, sau ma lupt cu morile de vand?

Alte discuții în legătură

Copii terorizati la gradinita de catre un coleg cu tulburari grave de comportament. irinaina irinaina Buna ziua, Am un copil in varsta de 5 ani care frecventeaza cursurile unei gradinite de stat. Printre colegii lui de grupa exista un copil cu tulburari grave ... (vezi toată discuția)
Program de vizita facut abuziv??? ContSters193379 ContSters193379 daca fostul sot,care are,conform hotararii judecatoresti,program de vizita la copil,stabilit de instanta,respectiv o zi in fiecare weekend,a inceput de o vreme ... (vezi toată discuția)
Participare fizica la cursuri conditionata de procentul de vaccinare al personalului didactic Dana Posta Dana Posta Buna dimineata, Care este opinia specialistilor cu privire la conditionarea desfasuratii fizice a orelor de curs de procentul de vaccinare din unitatile de ... (vezi toată discuția)