În cadrul unei executări silite în care eu sunt creditorul executorul judecătoresc a pus poprire pe sumele câștigate în instanță de debitor și soția sa reprezentand comisioane ilegale percepute de bancă în cadrul unui contract de credit ipotecar în care cei doi soți sunt titulari.
Întrebare: Trebuie să formulez în aceasta situație și o acțiune de partaj?
Daca contractul de credit este semnat de ambii soti, nu este nevoie de actiune de partaj , daca contractul de credit este semnat doar de unul din soti si bunul ce se executa este comun, trebuie sa faceti partajul.
Contractul de credit este semnat de ambii soți cu banca.Eu în calitate de creditor într-o altă speță, vreau să execut debitorul (soțul) cu suma caștigată de cei doi soti in instanta .Se poate?
daca suma de bani ii intra debitorului in cont si contul e blocat, banca va vira toata suma catre executor, mai departe e interesul sotului sa ceara parte din ei.
Problema va fi daca banca va vira in contul celuilalt sot.
Art. 353 ncc
(1) Bunurile comune nu pot fi urmarite de creditorii personali ai unuia dintre soti.
(2) Cu toate acestea, dupa urmarirea bunurilor proprii ale sotului debitor, creditorul sau personal poate cere partajul bunurilor comune, insa numai in masura necesara pentru acoperirea creantei sale.
(3) Bunurile astfel impartite devin bunuri proprii.
Poate banca ii va vira pe jumatate fiecaruia.
Pasiv partaj
TheThunder49
Bună seară! Am și eu următoarea nedumerie:
A și B căsătoriți. A (în timpul căsătoriei) contractează două credite de nevoi personale. La partajul ... (vezi toată discuția)