avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de zi + ore de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de zi + ore de noapte

Daca o persoana lucreaza intr-o zi programul normal de 8 ore + inca 8 ore dar acestea sunt in intervalul 22:00 -06:00 cu se calculeaza orele suplimentare si sporul de noapte de 25% ?
Orele facute noaptea se considera suplimentare dar se adauga un spor de 25% celor 8 ore sau se platesc 125 % si ore libere platite ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 10 Septembrie 2015
Le lucreaza in aceeasi zi cele 16 ore?
Da.Mai simplu , orele de noapte au fost suplimentare programului obisnuit de lucru
In acest caz, consider ca se va plati spor de munca suplimentara plus sporul pentru munca de noapte.
Adica , minim 75% spor de munca suplimentara + 25% spor de noapte + compensarea orelor suplimentare in ore libere platite ?
sau
compensarea celor 8 ore suplimentare in ore libere platite + 25% spor de noapte ?

care varianta este buna ?

Referitor la art 122 CM al .1,2 tu ce intelegi prin ceea ce scrie acolo ?
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
laritzu, utilizator
Daca se plateste spor de munca suplimentara , atunci nu se mai acorda zille libere platite.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare coco99 coco99 lucrez in productie si momentan in schimburi 3 schimburi 8 ore de munca conducerea a venit cu dispozitia de a ne acorda pt orele suplimentare facute un spor ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare compensate cu liber in 60 zile CORNELIU56 CORNELIU56 Din Codul Muncii : 1. Art. 122 (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare - concret delfin24 delfin24 Buna ziua, Stiu ca mai exista subiecte deschise pe aceasta tema, am citit ce spune si contractul colectiv de munca, dar eu tot nu inteleg... Deci, ... (vezi toată discuția)