avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Taxa sustinere teza doctorat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Taxa sustinere teza doctorat

buna ziua!
in octombrie 2011 m-am inscris la doctorat in UPB.In aprilie 2014 am semnat un act aditional pentru prelungirea doctoratului cu un an,pe un proiect POSDRU.

ma pregatesc de sustinerea tezei si marea problema consta in faptul ca oriunde intrebi, afli ca trebuie achitata taxa de sustinere a tezei de doctorat.este vorba de o taxa de scolarizare introdusa in anul universitar 2014-2015 in valoare de 2500 de lei!!!!!

mi se pare anormal si abuziv si vreau sa aflu si parerile dvs.
in momentul in care s-au implinit 3 ani de doctorat la stat nu mai beneficiezi de nicio bursa.

multumesc frumos!
o zi buna!
Andreea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 11 Septembrie 2015
HG 681/2011 privind aprobarea Codului studiilor universitare de doctorat :

Art. 51
(1) Finanţarea studiilor universitare de doctorat se face potrivit prevederilor art. 160 din Legea nr. 1/2011.
....

Art. 160 din Legea nr.1/2011
(1) Studiile universitare de doctorat se organizează cu finanţare de la bugetul de stat, în regim cu taxă sau din alte surse legal constituite
. Finanţarea studiilor de doctorat poate fi realizată şi de persoane juridice de drept privat sau de institute de cercetare-dezvoltare, pe baza unui contract. Modelul de contract şi metodologia de realizare a finanţării se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.
.....
Alin. (1) al art. 160 a fost modificat de pct. 26 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 117 din 23 decembrie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 843 din 30 decembrie 2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctorat - vechime in munca la pensie? sabyella sabyella Buna ziua, As avea si eu o intrebare: daca studiile de doctorat nu se finalizeaza cu sustinerea tezei de doctorat, dar in cei 4 ani de stagiu facuti ... (vezi toată discuția)
Taxa sustinere doctorat CarmenTo CarmenTo Buna ziua! In octombrie 2011 m-am inscris la doctorat la UPB, cu frecventa, bursier. La finalizarea celor 3 ani am solicitat prelungirea perioadei de studii ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare act aditional la contractul de studii doctorale adinutza2602 adinutza2602 Buna ziua! Urmaresc de multa vreme acest forum si am aflat foarte multe informatii folositoare. Va rog frumos, daca puteti sa imi raspundeti la o ... (vezi toată discuția)