Buna ziua,incep cu un istoric despre situatia care ne macina si nu vedem o solutie,si vreau si eu sa aflu o opinie din partea dvs. suntem societate comerciala de transport public subordonata primariei.
Am intentat in instata in 2013, neacordarea drepturilor salariale conform CCM.Sa cistigat pe fond anul 2014 -decembrie, acordarea cresterilor salariale cu rata infaltie, a fost de 3,33% +acutalizare cu rata inflatiei+dobinda legala pina la data plati efective.Care nu a fost pus in aplicare in totalitate, doar partial in anul 2015( pe 6/luni pe 2013, o datorie si nu crestere salariala).Am fost si la executor judecatoresc,unde sau facut dosare de executare in nume propriu (fiecare angajat)imputernict de noi sa faca calculele certe prin expertiza contabila.Conducerea intre timp a facut recurs,si contestatie la executor judecatoeresc. Si din aprilie si pina in prezent sau facut fel si fel de propuneri de conducere sa renuntam la executare si la sentinta,si au reusit sa convinga pe colegii in proportie de 75% sa incheie o TRANZACTIE DE RENUNTARE la drepturile salariale si retro cu care au fost de acord cu ea,primind 3% majorare salariala si tichete cadou in valoare de 500ron.Aceasta tranzactie din punctul meu de vedere inacalca CODUL MUNCII art.38-Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate. Intrebarea mea catre dvs.:conducerea poate sa prezinte curti de apel aceasta tranzactie si daca poate fi luata in considerare ca salariatul a renuntat in totalitate la executor si la sentinta pe fond.Ce consecinte va suporta angajatul? si daca are dreptul de face aceasta tranzactie angajatorul?
va multumesc anticipat.
Multumesc de raspuns,am uitat sa scriu ca in tranzactie scrie ca se acorda majorarea de 3% si bonurile cadou,dar este posibil sa fie acceptata de CURTEA DE APEL,tranzactia?