avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA venit zero
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA venit zero

Buna ziua!
Am un PFA la care de cativa ani (vreo 3) nu mai functionez, venitul este zero, declaratiile pe care la fac la ANAF la sfarsitul anului sint pe zero. Nici nu mai desfasor nici o activitate pe acest PFA, eu fiind angajat la o firma privata cu contract de munca si platesc toate contributiile sociale. Pentru orice eventualitate am pastrat inca PFA-ul. Declaratiile anticipate le fac pentru 50 lei, suma pentru care nu mi se calculeaza nici o contributie sociala anticipata, suma fiind prea mica.
Odata cu aparitia noului cod fiscal, eu inteleg ca doar persoanele fizice care nu au venituri sint obligate sa plateasca contributii sociale. Eu ca persoana fizica imi platesc contributiile, iar ca PFA (Persoana fizica autorizata),neavand nici un venit in sistem real, nu am de platit aceste contributii (nu se pot calcula din venit = o). Am dreptate sau nu? Nu vreau totusi sa renunt la PFA, desi nu mai functionez cu activitate.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor la pensii si sanatate dupa terminarea somajului, pfa doinadavidescu doinadavidescu Buna ziua ! Perioada de somaj platit a incetat si as dori sa platesc in continuare contributiile pt pensie si sanatate. Am un pfa inregistrat care din ... (vezi toată discuția)
Infintare p.f.a robertnelu robertnelu Doresc infintarea unui P.F.A, pentru a fi agent Provident.Care sunt contributile la cas, cass, impozit, tinand cont ca mai am si alt servici pe perioada ... (vezi toată discuția)
Pfa gabi_romanul gabi_romanul Ce legislatie sta la baza infiintarii unui pfa?Ce documente trebuiesc depuse pentru infiintarea unui pfa?Cum si cine poate tine contabilitatea pfa?Se poate ... (vezi toată discuția)