avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Permis de port arma anulat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Permis de port arma anulat

Buna ziua,

Acum un an m-am ales cu permisul de port arma anulat, motivul fiind pierderea(furtul) armei din dotare. Arma se afla in geanta, am lasat geanta pe bancheta unui Taxi pentru 2 minute, cand am revenit nu mai era masina. Intreabrea este in cat timp voi putea obtine din nou permisul de port si folosire arme si munitii?
Legea 295 are 2 paragrafe care se cam contrazic, respectiv:
e) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deţinere sau, după caz, de port şi folosire a armelor letale ori neletale supuse autorizării, cu excepţia situaţiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calităţii prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
f) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale şi neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi.

Am discutat si cu personal "calificat" de la regimul armelor din diferite judete, unii mi-au comunicat ca pot sa obtin din nou permisul dupa 2 ani de la data anularii, in alt judet am primit raspunsul ca dupa 5 ani voi putea aplica din nou. Apreciez daca reuseste cineva sa-mi ofere un raspuns concret.

Alte discuții în legătură

Prelungire viza port arma QPzmAL QPzmAL Buna ziua, Am permis port arma in care sunt trecute 2 arme de vânătoare si 2 pistoale neletale unul cu gaz si altul cu alica. Armele de vânătoare le.am ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului da arma danezu_c79 danezu_c79 mi sa anulat dreptu da port si folosire a armei si nustiu pe ce perioada se poate anula si dupa cat timp ami pot recupera acest drept sa anulat drepu pentru ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)