avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... E posibila anularea recunoasterii copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

E posibila anularea recunoasterii copilului?

Buna,am o urgenta. Prietena mea are un baietel si e pe numele tatalui cu cine nu a fost casatorit doar ca tata a recunoscuto. Acum ele au facut o intelegere ca tata renuta de la copil si fata de la intretinere de copiil.As vrea sa intreb ca ei cum pot sa faca acest lucru, unde trebuie sa initieze?. La ce acte au nevoie?si nu se poate rezolva totul la un notariat. Mama ar vrea ca tatal sa nu apare ninci in certificatul de nastere se poate rezolva??Astept raspuns urgent.Mersi mersi mult.
Mama poate sa faca o actiune in instanta de contestare a recunoasterii de paternitate facuta de catre tata Insa pana la solutionare nu se poate renunta la pensia de intretinere a copiluliu, deoarece acest drept apartine copilului si nu mamei . Ca acte , au nevoie de actele lor de identitate ,ale copiluli si sa depuna cererea la instanta.
Mersi mult:),si exista tip de cerere sau deja ei trebuie sa se duca acolo cu cererea scrisa.Si e de ajuns daca mama copilului merge sau trebuie si tata sa fie acolo.Mersi
Buna,am o urgenta. Prietena mea are un baietel si e pe numele tatalui cu cine nu a fost casatorit doar ca tata a recunoscuto.


Discutam de un copil din afara casatoriei , recunoscut , iar , in vederea stabilirii filiatiei fata de tata , e posibilia contestarea recunoasterii , care poate opera oricand , putand fi introdusa de catre mama.

Acum ele au facut o intelegere ca tata renuta de la copil si fata de la intretinere de copiil.


O asemenea intelegere , chiar consfintita in scris , e nula de plin drept.Nu produce nici un efect juridic , nici cu privire la incredintare , nici la plata pensiei .
Pensia de intretinere , ca drept fundamental al minorului , poate fi ceruta de catre mama , in calitate de reprezenant legal/ocrotitor , pana la varsta de 18 ani , si , de catre insusi copilul major , fiind mentinuta pana la varsta de 26 de ani.

Asa ca , pana a mentiona vreo vointa a dumneavoastra , care sa fie lipsita de vreo consecinta juridica , mai bine va interesati de posibilitatile legale cu care puteti actiona , intrucat cele mentionate de dumneavoastra cauzeaza mai mult confuzie , decat o viziune clara asupra unor raporturi de familie

Succes.

Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna, Copilul are 4 anisor,problema este ca daca mama nu renuta de la pensia de intretinere nici tatal de pe numele copilului de paternitate.Acum ce poate sa faca mama??Tata copilului nu plateste nimic si nici nu vrea si il ameninta pe mama copilului ca daca merge la judecata cu cazul aceasta le bate.
Mama copilului neavand altceva de facut a propus ca sa renuta de copil ca copilul sa fie trecut pe numele bunicii si ea renunta de la pensia de intretinere.Dar cum vad eu acest lucru nu se poate.Va rog sa ma sfatuiti ca ce poate sa faca atunci mama.??Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai bine este ca mama sa mearga la politie si sa faca o plangere in care sa spuna ca tatal copilului o ameninta cu bataia daca cere pensie de intretinere in instanta.
Apoi sa faca cerere la judecatorie pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.Si sa depuna in instanta si copie de pe plangerea facuta la politie.
Apoi, daca timp de 3 luni tatal nu va plati nimic pentru copil, mama merge din nou la judecatorie unde cere condamnarea tatalui pentru abandon de familie (neplata pensiei de intretinere).
Daca tot nu plateste, tatal ajunge la inchisoare !!
Oricum, cred ca se va potoli dupa ce mama depune plangere la politie.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)