am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca tatal il recunoaste si isi trece numele in certificatul copilului, insa copilul va fi inregistrat pe numele meu , tatal va avea vreun drept asupra lui daca nu isi cere dreptul legal?
Recunoasterea(care poate opera orisicand) conduce la dobandirea de drepturi si obligatii parentale , aceleasi ca ale unui copil nascut in cadrul casatoriei.
Odata recunoscut, tatal poate fi obligat la plata pensiei de intretinere.(iata un avantaj , filiatia fata de tata e deja stabilita , asa incat nu va fi necesar un proces in vederea precizarii acesteia )
Odata incredintat dumneavoastra , spre crestere si educare , instanta de judecata , chiar daca nu exista vreun capat accesoriu al cererii de chemare in judecata cu privire la pensia de intretinere , se va pronunta si asupra cuantumului acesteia , in mod obligatoriu.
Cea mai avantajoasa , din toate punctele de vedere ,
e solutia recunoasterii de catre tata a copilului , si ,
ulterior , va veti adresa instantei de judecata in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul , in vederea incredintarii copilului , si a stabilirii plafonului pensiei de intretinere , care poate atinge acea limita maxima prevazuta de lege de 1/4 din veniturile ce prezinta o durabilitate in timp , o continuitate , obtinute de catre fostul concubin.
In acest mod , relatia dintre tata si fiu , va fi stabilita , cel putin din punct de vedere material , iar daca acesta isi va exprima punctul de vedere de a exista un program de vizita , instanta de judecata , probabil , il va incuviinta .
Insa legatura dintre tata si fiu e una benefica , in ceea ce priveste dezvoltarea , evolutia acestuia , lipsa tatalui cauzand , in plac psihologic , mari carente.
Succes.