avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.

Am dat statul in judecata pentru despagubiri la valoarea de circulatie a unui apartament nationalizat pe care l-am pierdut in instanta.
Am castigat la fond iar acum sunt la apel, insa avocatul meu este complet dezinteresat. Nu ma tine la curent cu mersul procesului, trebuie sa-i scriu 3-4 emailuri pana sa-mi raspunda in doi peri, la telefon nu raspunde pe motiv ca este extrem de ocupat cu alte procese, etc... Aici nu este vorba de a economisi bani ci de dorinta mea de a-mi apara sansele de castig. Acesta este al doilea avocat, dupa ce experienta cu primul a fost dezastruoasa.
Pe langa toate astea, nefiind in tara nu ma pot intalni cu el.

As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat in trecut la sfaturile de pe forum si am gasit ajutor de minune.
Deci:
1. Ce trebuie facut pentru a ma reprezenta singur, fara avocat?
2. Nefiind in tara, pot face asta trimitand doar documente la fiecare infatisare, sau trebuie sa trimit pe cineva acolo sa vorbeasca (depuna acte la dosar) in numele meu?

Daca acest lucru este posibil, as avea nevoie de sfaturi concrete, referitoare la pasii ce trebuie facuti. Stiu ca este mult mai greu fara avocat insa avocatul deja nu mai este o optiune pentru mine.

Multumescu mult
Cautati unul in varsta cu experienta ,pentru ca e greu si daca persoana careia ii faceti procura-numai asa va poate reprezenta altcineva nu are cunostinte juridice o sa -i fie greu sa inteleaga ce ii cere instanta, iar daca trimeteti acte,va trebui cineva sa le depuna -se depun cu borderou,si trebuie sa fitimacar dvs.prezent.
In cazul de fata , intrucat nu exista posibilitatea de a va infatisa dumneavoastra la judecata, aveti nevoie de un avocat.
daca excludeti colaborarea cu un avocat, este imposibil sa fiti ajutat. Ar fi bine sa ne mai dati o sansa:worthy: Nu cred ca este drept ca experientele negative pe care le-ati avut cu avocatii, sa va faca sa presupuneti ca toata bransa ar fi la fel. Fiecare padure are uscaturile ei #-o Mai faceti o incercare...;)
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
In situatia dvs , neffind in tara , numai un avocat va poate reprezenta interesele in instanta corespunzator. Este posibil sa fi avut ghinion cu cei 2 avocati , cine stie , dar puteti incerca cu un al treilea. Nu se stie niciodata .Sunt oameni si oameni , nu trebuie sa generalizam!
PS> Nu sunt de acord cu RalucaStefan ca neaparat trebuie sa fie in vasrta si cu experienta. Trebuie sa fie dispus sa va reprezinte CORESPUNZATOR!
vbogdan a scris:

Am castigat la fond iar acum sunt la apel, insa avocatul meu este complet dezinteresat...
... Aici nu este vorba de a economisi bani ci de dorinta mea de a-mi apara sansele de castig...

Nu va cunosc, nu-l cunosc nici pe avocatul dvs. si nici nu m-a platit ca sa-l apar.
Dar "vad" ca ...dezinteresat asa cum ziceti ca e, a castigat totusi la fond.
Nu stiu daca ati negociat si vreun onorariu de succes. Ca daca ar fi asa as intelege si de ce a ajuns saracul sa aiba brusc ...albeata-n ochi, vreo mana mai scurta si un picior mai lung si alte asemenea "vini"...care va indeamna la dorinta de a va apara singur sansele de castig (de fapt ale lui, daca e s-o spunem cinstit).
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Dentistul da în judecata pacientul Blidariu Doina Blidariu Doina Bună ziua.Mama mea avut o situație neplăcută în 5 martie a acestui an, în momentul în care s-a trezit cu o durere de măsea și a mers la medicul ... (vezi toată discuția)
Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces. Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii ii revin creditorului si av. la un proces de validare poprire netie netie In calitate de creditor am deschis actiunea de validare a popririi pentru recuperarea pensiei de intretinere a copilului ( atat pentru suma restanta cat si ... (vezi toată discuția)