avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua,
Acum o luna mi s a facut poprire pe salariu in urma unui ordin judecatoresc .Am primit anterior atat sotia mea cat si eu instiintare ca ni se vor face poprire pe conturile bancare (sotia mea are doua carduri,pe unu se vireaza salariul iar pe celalalt indemnizatia si alocatia copiilor,ea fiind in crestere copil 2 ani ;si eu nu mai am cont, iau banii de la serviciu). Eu am luat un credit de la o banca si acolo sotia era codebitor.
Intrebarea este urmatoarea:
Daca mie mi s-a facut poprire pe salariu 1/3,sotiei ii poate debloca conturile pe care le are (de mentionat ca nu mai incaseaza bani de la serviciu fiind in crestere copil)mai ales cel in care se vireaza numai indemnizatia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vytyman , utilizator 19:18, 12 Septembrie 2015
Teoretic, daca ambii soti sunt debitor, respectiv coplatitor/girant se pot popri sumele fiecaruia cu 1/3.

In cazul dvs, sumele incasate de sotie nu pot fi poprite datorita tipului de venit incasat, respectiv indemnizatie si alocatie care - conf prevederilor legale - nu pot face obiectul popririi.
Multumesc
Sunt doua conturi la doua banci
Doar pe unul se vireaza indemnizatia si alocatia
Vroiam sa stiu daca duc dovada la executor poate debloca contul respectiv ,ca cei de la banca au zis ca este ordin judecatoresc si trebuie sa vb cu executorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
vytyman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)
Poprire din 2 credite doczisanyi doczisanyi Buna ziua, Problema este puțin mai complexa, este vorba despre 2 persoane care acuma 3 ani au făcut un împrumut la banca, (la momentul acela trăiau in ... (vezi toată discuția)
Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)