avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie solicitata de patron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie solicitata de patron

Lucrez la Stat cu norma intreaga intr/o functie si la privat cu jumate de norma in functie diferita in ambele locuri cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Firma privata mi/a solicitat telefonic sa imi dau demisia la zi fara preaviz pe motiv ca nu mai doresc sa tina angajati care muncesc si in alta parte. Exista vro lege care interzice munca in doua parti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:41, 13 Septembrie 2015
Nu exista nicio lege in acest sens. Codul muncii permite mai multe contracte individuale de munca.
Dificil de rezolvat o astfel de situatie.
Din cate stiu nu exista lege care sa obstructioneze munca atat timp cat aceasta se desfasoara cu acte in regula conform legii.
Angajatorul este obligat sa faca solicitari in scris, inregistrate si nu telefonic.
Ii puteti cere o hartie prin care sa-si exprime dorinta de a renunta la celalalt job, lucru imposibil pentru acesta tinand cont ca ar incalca legislatia romana, dar s-ar si "deranja" cum ca-l "infruntati".
Atat timp cat la locurile de munca va efectuati toate sarcinile din fisa postului asa cum este mentionat in ele si in contractele de munca, teoretic nu ar trebui sa va faceti griji, dar pana la practica, e un drum atat de lung...

Succes si numai bine!
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia mai multe c.i.m. la acelasi angajator sau la angajatori diferiti.

2. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,este posibil sa îmi deschid un contract de munca full ... alinamihalache alinamihalache Buna ziua,este posibil sa îmi deschid un contract de munca full tine ,in timp ce sunt in concediu de odihna la actualul loc de munca dacă vreau sa îmi dau ... (vezi toată discuția)
Poate un consilier juridic sa lucreze pt 2 angajatori in acelasi timp? draman78 draman78 Buna ziua. Poate un consilier juridic sa aiba 2 contracte individuale de muncă cu doi angajatori diferiți, in acelasi timp? Pot avea amândouă durata de 8 ... (vezi toată discuția)
Pot avea 2 contracte de munca simultan? popaionut2002 popaionut2002 Am deja contract de munca norma intreaga, pe perioada nedeterminata, in domeniu privat. Pot avea, conform legislatiei in vigoare, un al doilea contract de ... (vezi toată discuția)