avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevederea legală în baza căreia se poate adresa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevederea legală în baza căreia se poate adresa instanţei un reprezentant sindical care lucrează într-o unitate de învăţământ

O cunoştinţă a fost desemnat reprezentant al unei organizaţii sindicale în şcoala în care este profesor. În calitate de reprezentant sindical, a fost invitat şi a participat la şedinţele consiliului de administraţie al şcolii. (art. 97 din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector activitate învăţământ preuniversitar
[ link extern ] )

Deşi trebuia să primească în două zile copiile proceselor-verbale de şedinţă, nu a primit nimic. A solicitat aceste copii prin cerere scrisă şi înregistrată la registratura şcolii, cerere la care nu a primit niciun răspuns.

Cererea de chemare în judecată a şcolii pentru acest motiv (obligarea conducerii şcolii la formularea şi comunicarea unui răspuns) poate fi făcută în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ sau există o dispoziţie legală specifică reprezentanţilor sindicali din unităţile de învăţământ?

Vă mulţumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:32, 14 Septembrie 2015
Actiunea poate fi făcută în temeiul prevederilor Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ .

Nu există nicio dispoziţie legală specifică reprezentanţilor sindicali din unităţile de învăţământ.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns.

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem drepturi egale sau nu? mihaiela1974 mihaiela1974 Conform Legii 130/1996 , art. 30, HG. 281/1993 art.8(1)a, Comisia paritara avand ca parti Inspectoratul Scolar al Judetului Alba, Sindicatul ... (vezi toată discuția)
Incalcare metodologie fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! As dori sa va prezint pe scurt urmatoarea problema. Sunt profesor titular si fac o naveta de 30km pana la scoala fara a primi decontarea navetei. In ... (vezi toată discuția)
Aviz detasare in interesul invatamantului Takeda Takeda Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am ... (vezi toată discuția)