avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intre persoane fizice

Buna ziua,
Este legal un contract intre doua persoane fizice? Contractul este pentru o lucrare de decorare a unei case.
Multumesc
avas a scris:

Buna ziua,
Este legal un contract intre doua persoane fizice? Contractul este pentru o lucrare de decorare a unei case.
Multumesc

Daca va referiti la Contract Individual de Munca, DA, este legal un CIM intre doua persoane fizice.
Art. 10 din Codul Muncii - Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoaritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unuei remuneratii, denumite salariu.
Nu este vorba de un contract de munca.Un contract prin care eu prestez o munca si sunt platit de o persoana fizica.Un contract dupa Codul Civil
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
avas, utilizator
Pana la urma cum ai rezolvat cu contractul intre doua persoane fizice ? Ma intereseaza si pe mine pentru ca ma aflu intr-o situatie similara.
Incheiati un contract de prestari servicii.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea bonelor Alexandra_Latescu Alexandra_Latescu Buna ziua Ma intereseaza sa aflu ce reglementari legale exista privind angajarea bonelor. Cu multumiri, Alexandra-Ioana Latescu (vezi toată discuția)
Persoana fizica-angajare personal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O persoana fizica doreste sa-si ridice o casa in regie proprie. Zilieri nu poate angaja. Ce variante are pentru a fi in legalitate in privinta folosirii ... (vezi toată discuția)
Persoana fizicã: pot angaja pe cineva? robintel robintel Salutare, Aș fi interesat dacă eu, persoană fizică și angajat al unei companii private, pot angaja pe cineva cu forme legale ca să-mi presteze ... (vezi toată discuția)