avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cumparator masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cumparator masina

Am decis sa imi vand masina proprietate personala deoarece am anumite probleme de sanatate si aveam nevoie de banuti sa merg in afara pentru operatie. Am pus anuntul pe Olx (imi cer scuze de reclama) la pretul de 12 000 de eur.. am fost sunat de cumparatorul actual timp de 2 saptamani sa ma intrebe daca mai las la pret, i am zis de multe ori sa vina sa vada masina el tot negocia la ea prin telefon fara sa o vada. Am decis sa o vand la pretul de 11500 cat a decis ca imi da pe ea. Am fost deacord. A venit a vazut masina s-a plimbat jumate de oras cu ea ... eu l-am asteptat in parcare fara sa merg cu ea. A decis ca a doua zi sa facem actele si sa ne vedem de treba a doua zi ... m-a sunat la 8:30 am coborat am mers cu el la ANAF sa vada daca taxa este platita, apoi am fost la reprezentanta sa faca test dar din pacate nu se putea face la ora respectiva . Eu am tot insistat sa faca testul la masina. A zis ca nu mai face la reprezentanta si ca merg la alt service ca pe el il intereseaza daca are sau nu erori in bord. Zis si facut. Am mers am facut testul nu avea nici o eroare masina. S-au uitat la ea oamenii de acolo. Le-a zis ca masina este in regula. Apoi am fost sa ii dau si jantele de iarna cu cauncicurile aferente. Apoi am fost la acte am facut actele la un birou autorizat am semnat mi-a dat banutii si am mai scazut 100 de eur ca vazuse ca am rupt o aripioara la sistemul de climatixare. Am si plans in momentul in care am semnat actele. Apoi am fost la finante am scos certificat fiscal si sa o radiez de pe numele meu in prezenta cumparatorului. I-am dat actele necesare de la finante . L-am mai intrebat de cateva ori daca ii place masina si i-am spus tot ce a avut defect la ea si ce am schimbat. Nu am avut nimica de ascuns.

Dupa 6 ore ma suna ca el nu mai vrea masina. Ca nu merg centurile pe spate. Ba ca merge una. Ba ca nu merg amandoua. Ba ca am furat airbagul. Ba ca eu am facut accident cu masina si stiam despre ce e vb. Ba ca nu merge semnalizarea I-am zis ca merg la politie sa ne spuna daca am fost implicat intr-un accident auto grav . Mi-a zis ca a fost la reprezentanta si ca a facut test la ea totusi si ca nu ii mai convine masina si sa ii dau bani sau bani pe reparatii sau jumatate de bani pe reparati ca daca nu ma da in judecata.

Eu cat am detinut masina nu am fost implicat in accident auto si nici nu sunt comerciat de masini. Nu ma ocup cu asa ceva si nu am stiut ca masina are acele probleme sesizate de el. Defapt daca ar fi centurile pe spate eu nici nu am urcat niciodata in spatele masini . Nu mi-a sarit nici un airbag iar semnalizarile mergeau in momentul in care i-am vandut masina.

Omul mi-a zis ca imi aduce masina si sa ii dau bani inapoi asa cum ne-am inteles. Dar eu nu m-am inteles cu ea la asa ceva.

Ma ameninta si ma suna din 5 in 5 minute .

Eu nu stiu ce sa fac in situatia asta. Nu am vrut sa imi bat joc de el. I-am vandut o masina la care tineam mult si care daca nu se iveau probleme mele de sanatate nici macar nu aveam degand sa o vand.#-o
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 14:01, 20 Septembrie 2015
Ati scris in talon "instrainat catre..... la data......"?
ii spuneti ca a verificat masina inainte de a cumpara si ca nu aveti de ce sa o recuperati iar da ca continua cu amenintarile ii veti face plingere la politie.
Da, s-a scris la biroul de acte in talon ca a fost instrainatate catre respectivul ai data. L-am intrebat de mai multe ori daca nu vrea sa mearga si la un alt service sa o verifice pentru ca eu nu ma pricep si nu vreau sa aibe suspiciuni.

Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2015
Moghy, utilizator
V-ati indeplinit obligatiile de vanzator. Nu ii mai raspundeti la telefon si blocati-i nr de tel. Daca continua cu amenintarile faceti-i plingere la politie ptr amenintari.
Imi este frica sa nu imi faca plangere la politie pentru inselaciune si sa nu fiu chemat la politie si tarat prin tribunale pentru ca spune el eu stiam de problemele masinii plus in momentul in care am vandut masina nu am precizat ca are problemele respective. Eu habar nu aveam de probleme care sustine el ca le are. Pe tester nu arata ca are erori de airbag sau de centuri sau la semnalizari. Mi-a zis ca joi imi aduce masina si sa ii dau bani cum ne-am inteles.

Am consulat si eu o avocat pe care il cunosc si mi-a zis la fel sa imi vad de viata mea si de sanatatea mea si sa ii blochez numarul si sa nu ii mai raspund la telefon.

Pur si simplu nu am vrut sa imi bat joc de el. Nu stiam ca masina are probleme nu am avut niciodata probleme cu airbaguri si cu ce mai spune el. Daca le stiam incercam sa remediez problemele sau defectiunile.

Sunt putin bulversat. Maine imi expira si RCA la aceasta masina si i-am facut tot din banii mei si RCA ul pe jumatate de an.

Moghy a scris:

Am mers am facut testul nu avea nici o eroare masina. S-au uitat la ea oamenii de acolo. Le-a zis ca masina este in regula.

In conditiile in care service autorizat a facut testul masinii,in baza caruia cumparatorul a acceptat achizitia masinii,dv nu va mai faceti probleme

Alte discuții în legătură

Vanzare masina thewayiam85 thewayiam85 Buna seara.Am vandut pe 7.03.2018 o masina.Am fost la Buc.ca sa o vand unor samsari,eu fiind din iasi.Ei s-au uitat la ea in parcare la un centru comercial,au ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare auto Adrian_BM Adrian_BM Pe scurt . Am cumparat o masina de la o persoana ce parea de incredere. Masina arata bine si mergea bine , fare erori sau becuri aprinse in bord , proprietarul ... (vezi toată discuția)
Urgent! am vândut o mașină și cumpărătorul s-a răzgândit AndreeaLD AndreeaLD Buna. Zilele trecute am vândut o mașina cu nr rosii unui domn,iar următoarea zi mi a adus-o înapoi cerându-mi banii și acuzând ca mașina nu e așa cum ... (vezi toată discuția)