Buna ziua! Am un copil de 1 an si 5 luni si sunt in concediu crestere copil pana la 17.04. 2016 (2 ani). Atunci cand am ramas insarcinata cei une lucram au vrut sa ma concedieze dar am avut o problema cu sarcina si am luat concediu de risc maternal 120 de zile apoi prenatal si concediu crestere copil 2 ani. Au spus ca dupa cei 2 ani de concediu crestere copil nu vom mai colabora. intrebarea mea este urmatoarea daca eu voi ramane gravida in perioada asta pana mi se termina CCC cum procedez? in situatia in care voi avea minim 16 sapt la data 17.04.2016 si voi fi nevoita sa ies din nou in Concediu risc maternal bebe2 tot cei de la firma imi va face dosarul? Ma pot concedia? ma pot lasa fara venit? Indemnizatia pt bebe2 cum se calculeaza? Multumesc!
1. In momentul in care se termina CCC1 faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Tot cu aceeasi data prezentati angajatorului o scrisoare prin care il anuntati ca sunteti ngravida si anexati o adeverinta de la medicul de familie.
3. - Toate concediile medicale vor avea ca baza de calcul cele 6 luni anterioare lunii in care intrati in concediu medical.
- Pentru lunile in care ati fost in CCC1 aduceti adeverinta de la AJPIS cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1 din ultimele 6 luni.
4. Din Codul muncii:
Art. 60
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.