avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestare de servicii in franta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestare de servicii in franta

Buna ziua
Am preluat o firma care lucreaza cu muncitori romani in Franta.Am urmatoarele intrebari:
Facturarea manoperei se face fara TVA.In decontul de TVA unde inregistrez operatiunea?
Bonurile de combustibil din Franta(se transporta angajatii de la/la santier) le trec pe cheltuiala cu tot cu tva?
Inregistrez chelt cu diurna si cazarea(in limitele pt Franta) pt fiecare luna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: amanda09 , utilizator 08:56, 25 August 2009
Cam multe intrebari si cam putine informatii.
1) Daca prestarea efectiva a serviciului se face intr-o tara CE si aveti un cod valid de la o firma situata in acesiasi tara pentru care prestati serviciile , da, se factureaza fara TVA. In decont la prestari servicii intracomunitare.
2) Bonurile de carburant se inregistreaza cu pe cheltuiala cu tot cu TVA.
3) Cheltuiala cu cazarea se suporta de catre unitate si se deconteaza pe baza de factura emisa de catre firma care presteaza serviciul.
4) Daca muncitorii au CIM in Romania trebuie ca prevederile acestuia sa fie completate cu cele incluse la Art.18 din Codul Muncii. In functie de aceste completari, in cazul in care deplsarea dureaza mai mult de 30 de zile consecutive, in locul diurnei zilnice se plateste o indemnizatie egala cu 50% din salariul de baza zilnic. Aceasta indemnizatie se acorda proportional cu numarul de zile ce depaseste durata neintrerupta de 30 de zile.
5) Daca nu dureaza 30 de zile consecutiv acordati diurna zilnica in valuta pentru CE....35 euro/zi.
Multumesc pentru raspuns.
Pentru aceasta firma am mai gasit urmatoarea situatie:
- facturile de aprovizionare si bonurile de benzina pt 2008 si 2009( din Romania) sau inregistrat pe conturi de cheltuiala fara deducere TVA;
- nu s-au depus deconturi TVA
- aprovizionarile din Franta s-au inregistrat tot integral pe cheltuieli.
Nu stiu cum sa corectez situatia si nici cum sa depun deconturile de TVA.Ma gandesc ca un jurnal corectat la luna august pentru toata perioada ar rezolva situatia.Restul deconturilor sa-l depun cu situatia deja gasita.As diminua si cheltuiala cu sumele prinse in plus insa nu stiu daca este corect asa.
Va multumesc din nou pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Decont de cheltuieli extern contacafe contacafe Buna ziua! In urma unei deplasari externe am intampinat urmatoarele situatii si nu stiu cum ar fi corect sa procedez: -au plecat in deplasare doi angajati cu ... (vezi toată discuția)