avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asistent maternal care nu isi indeplineste atributiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asistent maternal care nu isi indeplineste atributiile de 8 ani.

Incerc sa povestesc pe scurt:

Prietenei mele i-a murit mama la varsta de 3 ani si tatal a avut atac cerebral, ea ramanand in grija statului.
Sora tatalui ei(matusa ei) a luat-o in plasament. Vazand ca matusa ei se poarta urat cu ea, niste vecini au luat-o si au crescut-o ei de pe clasa a 4-a.
De pe clasa a noua, a stat tot la vecinii matusii sale, dar acestia au trimis-o sa doarma noaptea la tatal ei acasa (care locuieste singur).

acuma pe clasa a 12-a vecinii au dat-o afara din casa, iar ea locuieste permanent cu tatal ei de cateva saptamani.

In tot acest timp matusa ei a primit toate drepturile care se cuvin unui asistent maternal( salariu + bani pt copil), bani care nu stim unde au ajuns, iar acuma matusa ei nu vrea sa ii dea bani, deoarece zice ca nu are.

Fata trebuie sa mearga la scoala anul acesta sa termine clasa a 12-a dar nu are bani. Tot matusa ei, ea si pensia tatalui fetei (cca. 1000ron), din care ii cumpara de mancare acestuia, si ii plateste utilitatiile iar restul ii raman tot ei.

Fiind in sistemul de asistenta maternala, fata ar fi trebuit sa beneficieze in fiecare luna de o anumita suma de bani pentru mancare, pentru haine, si pentru alte cheltuieli. (toti banii raman la matusa ei). Totusi eu am fost nevoit sa ii dau bani sa isi cumpere caiete, haine si geanta pentru scoala deoarece cele care le-a avut pana acuma au ramas la vecinii ei deoarece ei le-au cumparat.

Fata a implinit 18 ani si si-a schimbat domiciliul in buletin la adresa tatalui.
Dupa parerea mea matusa ei a luat in mod abuziv bani de la stat constand in salariul pentru asistent maternal si in banii primiti pentru a acoperi cheltuielile fetei.

Intrebarile mele sunt:

1. Cati bani primeste matusa ei ca asistent maternal (salariu+bani pentru fata)?
2. Ce se poate face pentru ca fata sa primeasca banii care i se cuvin?
3. Cati bani primeste cand iese din sistem?
4. Cum se poate dovedi ca a primit bani in mod abuziv si ce pedepse risca?

La final ma scuzati ca am scris atat de mult, si va multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Alte discuții în legătură

Asistent maternal ContSters207843 ContSters207843 Cati bani primeste o persoana care doreste sa ia un copil in plasament familial? (vezi toată discuția)
Cum sa ajutam o fetita? piticut86 piticut86 buna ziua.prietenul meu are o nepoata de 6 ani ,mamei ei a murit acum un an ramand la tatal ei.Ei stau la tara intr-o casa data de o femeie din mila raposatei ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului VulcuSimona VulcuSimona Studenta la facultate de stat, bursiera, in varsta de 24 de ani, parinti divortati, tatal recasatorit cu un copil minor iar mama, care mai are un copil in ... (vezi toată discuția)