avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa ajutam o fetita?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa ajutam o fetita?

buna ziua.prietenul meu are o nepoata de 6 ani ,mamei ei a murit acum un an ramand la tatal ei.Ei stau la tara intr-o casa data de o femeie din mila raposatei sale mame,femeia care a dat casa i-a lasat sa locuiasca acolo ca e fetita si ca sunt saraci si nu au unde sa se duca.Familia prietenului meu a incercat sa il convinga pe tatal fetitei sa dea fata familiei prietenului meu ca sa se inscrie la scoala in clasa pregatitoare dar el nu o da pt ca daca da fata femeia il va evacua din casa si el va ajunge pe strada.Tatal fetitei nu lucreaza cu carte de munca,munceste pe la oameni si sincer nu prea are ce sa-i ofere fetei dar nici nu o da sa ii fie mai bine .Ma gandeam sa ieie fata fratele lui care este casatorit si are o fetita de aceeasi varsta si sa mearga impreuna la scoala fetele dar el nu le poate sustine financiar.Prietenul meu si eu avem salarii modeste dar am vrea sa ajutam fata intr-un fel decat cu haine ,etc sa ii oferim o educatie si ma intrebam el nu poate fi parinte social?adica sa ne dea statul un ajutor ceva sa o crestem noi ?sau nu avem nici o sansa pt ca nu suntem casatoriti?orice sfat e bine venit.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:39, 8 Iunie 2012
Cel mai indicat ar fi să luaţi legătura cu serviciul de autoritate tutelara din cadrul primăriei .
Le expuneţi problema şi se poate efectua o anchetă socială pentru a se constata în ce condiţii trăieşte minora. Adresaţi-le şi solicitarea pe care ne-aţi spus-o aici, şi, este posibil, după ce veţi fi evaluaţi, sub aspectul garanţiilor morale şi materiale, să primitţi tutela fetiţei.
Incercati si la Directia Generala de asistenta sociala si protectia copilului, exista posibilitatea sa se inscrie ca asistent maternal, de unde poate beneficia de un ajutor pt cresterea fetitei. Incercati sa discutati cu femeia care le-a dat casa sa locuiasca sa il asigure pe tata ca nu il da afara de acolo, in acest fel veti fi sustinut si de tatal fetitei care nefind constrans v-a decide spre o viata mai frumoasa a fetitei. O parere! Va doresc din suflet sa reusiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nora a plecat la munca teetw116 teetw116 Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Ce pot face??? ajutați-mă Antinia2014 Antinia2014 Bună ziua, am și eu o problema... Am fost cu un băiat timp de 3 ani jumătate, în urma relație a rezultat o fetita care acum are 3 anișori și ... (vezi toată discuția)