Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o femeie(lesbiana)!In tot acest timp a uitat de fetita ei de 2,6ani!Tatal fetitei este la munca in strainatate,noi , bunicii,crestem fetita din prima zi de viata!O pot impiedica pe nora mea sa nu duca fetita,(pana decide tribunalul) de la noi?avem poze in care apare nora cu amantul ei,etc! vamultumesc!
Dumneavoastra ca bunici nu aveti nici un drept sa impiedicati copilul sa locuiasca cu parintii sai. Oricum, copilul nu poate parasi tara fara acordul ambilor parinti atata timp cat acestia sunt casatoriti iar copilul nu a fost incredintat spre crestere si educare unuia dintre ei printr-o sentinta judecatoreasca.
Mama acum unde e ? Daca se intoarce din Germania, o poate lua pe fetita sa locuiasca cu ea in Romania, mai ales ca si tatal fetitei e plecat si nu poate interveni.
Puteti cere dvs ca si bunici copila in plasament, va trebui sa dovediti ca pe fetita ati crescut-o dvs, ca a locuit intotdeauna cu dvs, ca parintii sunt plecati si nu prea au legatura cu copilul.. etc, etc. Veti avea nevoie de avocat pt ca numai in situatii execeptionale copilul va fi plasat altor persoane decat parintilor
Este un caz specific de dreptul familiei in care nu conteaza cine are dreptate ci numai cine castiga indiferent cum ar castiga...
Dreptul l-ar avea mama dar exercitarea acestui drept poate fi teribil de complicat pentru ea.
Tatal are si el drepturi egale cu mama pe hartie, conform legii.
In mod normal mama ar putea castiga procesul tot la fel cum ar putea sa il castige si tatal.
Aveti dreptul sa formulati aparari in caz de proces.
O puteti impiedica si dupa ce va decide instanta de judecata.
Unele lucruri pot fi foarte complicate.
Daca ati beneficia si de aparare calificata probabil ca nu ar lua copilul nici mama nici tatal.
Din ce inteleg exista un conflict major intre Dvs si nora Dvs dupa felul in care o caracterizati. Daca nora Dvs intradevar are un astfel de comportament iar pana la aceasta varsta nu si-a vazut copilul e foarte posibil ca intentia de a-l lua sa fie mai mult o razbunare. Cred ca ar trebui sa incercati o discutie amiabila cu ea sa vedeti ce intentii concrete are, sa o convingeti ca acel copil este bine crescut de Dvs daca asa este si prin argumente logice sa o faceti sa renunte la aceasta actune (faptul ca ati crescut-o de mica, ca are cercul ei de prieteni, ca acolo mamei ii va fi greu sa o creasca). Bineinteles incercati sa faceti toate astea fara sa ii reamintiti ca are probleme de comportament ci mergand doar pe ideea privind interesul minorului si atat. Cred ca o solutie amiabila este preferabila unui razboi mai ales cand este un copilla mijloc.