avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata ...

Buna dimineata,vreau sa va adresez o intrebare,eu sunt plecata in Italia de la inceputul anului(ianuarie 2021)am o minora de 7 ani pe care am crescut-o eu , care initial am lasat-o mamei mele cand am plecat,ea a trebuit sa plece in germania dupa o luna de la plecarea mea la munca si fetita a lasat-o la taicaso,acuma el ar vrea sa ma bage la abandon de familie,decadere din drepturi ....mentionez ca eu nu am fost casatorita cu el(tatal fetei) am stat in concubinaj aproape 8 ani ,el fiind foarte agresiv fizic si verbal si in fata fetitei,neinteresanduse de minora ,fara sai cumpere mare lucru sau sa o viziteze cum e normal in tot acest timp,o sa poata sa obtina el fetita la proces? Fetita mea sta mai mult cu mama si sora lui decat cu el ....ce as putea sa fac pentru ca in tot acest timp nu ma lasat sa vb decat o saptamana cu ea ,cum pot sami castig fetita la proces mai ales ca e pe numele lui (datorita faptului ca dupa 6,7 luni cat avea fetita a recunoscuto)? Si atunci insistand eu mai mult ca el nu prea era de acord .... dupa ce am trecuto pe numele lui,
pana si dupa despartire ma amentinta ca o sami ia fetita (stiind foarte bine ca e punctul meu sensibil) tocmai de aceea in tot acest timp nam indraznit sa ma duc la tribunal nici pentru pensia alimentara !multumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
Ioana-oana, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:04, 19 Aprilie 2021
Nu conteaza ce nume poarta copilul si nici ce a fost acum 7 ani.
Soarta procesului depinde si de ce vreti de fapt. Va intoarceti sa stati cu copilul, nu va intoarceti, vreti sa luati copilul in Italia etc, etc.
nu se va vedea prea bine ca ati lasat copilul cu bunica, apoi bunica l-a abandonat si ea mutandu-l la tata, tata care nici el nu e prea breaz.
deci... unde sunteti dvs si ce vreti de fapt ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Vreau sa stiu daca poate sa ma decada din drepturi si daca pot sa o iau aici cu mine?
nu va decade nimeni din drepturi, veti exercita impreuna cu tatal autoritatea parinteasca, ramane de vazut cin a va castiga sa locuiasca cu copilul.
Dvs veti cere ca locuimnta copilului sa fie la dvs in Italia, va trebui sa probati ca interesul copilului e sa fie acolo cu dvs. Apelati la avocat.
Va multumesc frumos pentru sfaturile date.
Diferendul dvs va fi transat numai in instanta daca nu va intelegeti cu tatal sa gasiti o solutie pt binele copilului.
Acum fie lasati copilul la tata, fie daca va doriti o solutie adresati cerere instantei prin care sa se stabileasca domiciliul copilei la dvs in Italia, facand dovada ca aveti un spatiu de locuit adecvat si venituri ca sa va sustineti pe amandoua, precum si dovada inscrierii copilului la cursuri etc....luati legatura neaparat cu un avocat care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere drepturile parinte Sabrina24 Sabrina24 Bunaseara, as dori să va expun problema mea. M-am intors in tara în luna decembrie cu fica mea nascuta in Italia avuta in urma unei relati cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti ionela-timofte ionela-timofte Buna ziua, Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie: Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma ... (vezi toată discuția)