avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturi parintesti

Buna ziua,

Doresc si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie:
Am un frate detinut in penitenciar, el are 2 fetite de 2 si respectiv 1 an din urma unui concubinaj, la momentul arestari sale se afla inca impreuna cu mama copiilor in Bucuresti. Acuma el are proces cu bunica copiilor pentru a il decadea din drepturile de tata, copii lsunt in grija bunici deoarece mama copiilor a plecat in strainatate.
Intrebarea mea este el risca sa piarda acest proces?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:59, 25 Ianuarie 2015
Trebuie sa cititi exact ce a cerut bunica si cum motiveaza cererea. Decaderea din drepturi nu o cere bunica.

Conditii Art. 508
(1) Instanta de tutela, la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domeniul protectiei copilului, poate pronunta decaderea din exercitiul drepturilor parintesti daca parintele pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.
(2) Cererea se judeca de urgenta, cu citarea parintilor si pe baza raportului de ancheta psihosociala. Participarea procurorului este obligatorie.
Nu stiu exact ce a cerut bunica, stiu ca ea este reclamant si mama copiilor cu tatal parati, pe tata pentru a il decadea din drepturi si pe mama pentru schimbare de domiciliu a copiilor.
Aveti dreptate un parinte decade din drepturi atunci cind reprezinta un pericol pentru copii, el nu a reprezentat niciuna din toate acestea.
El nu a abandonat copii , este acolo contra vointei sale, mentionez ca dupa doua luni de la arest mama copiilor a rupt orice legatura cu tatal si a plecat in strainatate , el a trimis ancheta sociala acasa deoarece nu mai stia nimica de fetite
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Daca nu stiti ce a cerut, nu stim despre ce discutam, nu ?
Poate a cerut copiii in plasamnet , poate sa exercite bunica autoritatea parinteasca, poate pensie, poate sa aiba domiciliul copilul la ea, poate cateva la un loc.
Oricum, tatal va fi citat acolo unde e si va afla de ce e parat, se poate apara, poate trimite intampinari, poate apela la un avocat sa il reprezinte sau va poate imputernici chiar pe dvs.
Aflati intai ce vrea bunica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere drepturi parintesti maryusmara88 maryusmara88 Buna ziua.am si eu o intrebare.concubinul meu a plecat in afara fara acordul meu si ma lasat pe mine si pe coopil singuri.ce drepturi am? Il pot decade din ... (vezi toată discuția)
Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)