avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua , as avea si eu o intrebare : sunt casatorita si am o fetita de 2 ani si jumatate de 2 ani sunt certata cu sotul meu si locuim separat defapt el locuieste in germania pana acum am tinut legatura mereu cu el pe skaip sa vada fata , pana la varsta de un an el nu a platit nimic la fata am crescuto singura de cand e in germania trimite bani in fiecare luni bine da la rugamintile mele trimite cate 100euro sau 150 si rar 200 el castigand un salar de 1500 euro , acum de curand zice ca vrea sa bage divort si ca el are dreptul sa ia fata si ca daca nu o luna sa stea la mine si o luna la bunica fetitei adica la mama lui ca si el are dreptul . Intrebarea mea este se poate asa ceva, mentionez ca eu am salar si stau la parintii mei care ma ajuta cu fetita
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 15:51, 19 Februarie 2016
În circumstanțele descrise de dvs. nu poate obține el minora dacă va apărați bine.
Aveți toate atuurile în favoarea dvs. dar trebuie fructificat e în instanta.
Avand in vedere si varsta minorei de cele mai multe ori instantele decid stabilirea domiciliului la mama, exercitarea autoritatii parintesti in comun si un program de vizitare pentru tata (daca acesta solicita sau propun partile de comun acord).
Ca atare, daca nu exista alte elemente pe care nu le-ati scris si va ocupati corespunzator de copil instanta va stabili domiciliul minorei la dvs
Avand in vedere faptul ca minora este crescuta de dvs., cat si faptul ca lucrati si presupun ca aveti conditii decente pentru cresterea copilului, tatal are sanse minime sa obtina stabilirea domiciliului minorei la el. Mai mult decat atat, instanta nu poate decide ca minora sa locuiasca o luna la dvs si o luna la bunicii paterni, in schimb tatal va obtine stabilirea unui program de vizitare a minorei, daca va solicita acest lucru.
Daca tatal lucreaza cu forme legale, solicitati obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere pentru copil calculata raportat la venitul net/lunar pe care il obtine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)