avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face??? Ajutați-mă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face??? Ajutați-mă

Bună ziua, am și eu o problema... Am fost cu un băiat timp de 3 ani jumătate, în urma relație a rezultat o fetita care acum are 3 anișori și jumătate... După despărțire fetita a locuit cu mine împreună cu părinții mei,timp în care fetita mergea des în vizita la tatăl ei! După o perioada de câteva luni de comun acord am hotărât ca eu sa plec în Italia la mătușa mea sa lucrez, am fost plecata 8 luni, revenita în tara fetita a dorit sa locuiască cu mine iar tatăl ei a hotărât sa plece în străinătate! Problema mea este ca tatăl fetitei deține certificatul original al fetitei și nu îl pot recupera de la el pt ca este plecat el crezând ca asa va sta liniștit pt ca eu nu pot înscrie fata la grădiniță și nici nu ii pot schimba medicul de familie ținând cont ca în doar câteva luni fata trebuie dusa la vaccin! În ultimele 2 săptămâni el ma amenință că vine acasă și imi va lua fata și cu și fără voia mea sau a copilului țin sa menționez ca fata nu dorește sa se întoarcă la el susținând ca a fost bătută și înjurata de el și familia acestuia(am și o înregistrare în care ea spune singura cum a fost tratata) Îmi este foarte teama sa ies din casa cu fetita pt ca nu știu când vine și ce vrea sa facă... Fetita nu vrea sa audă ca va merge din nou la taică-său și de fiecare data plânge, iar el ma amenință ori de câte ori refuz o împăcare! Țin sa menționez ca vorbește cu fata doar pe rețelele de socializare spunând ca nu are bani pt cartela iar de când este plecat nu a trimis nimic cu toate ca se lauda ca are de lucru și ca este bine... Va rog Ajutați-mă cu un sfat... Ce șanse are ca el sa ia fata de la mine chiar și cu forța? Cum sa procedez? Ce pot face? Va mulțumesc anticipat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are șanse să vă ia fata!
Totuși, nu stați în pasivitate, intentați o acțiune pt pensie de întreținere, stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, etc, pt a fi în legalitate și a se da valența cuvenită principiului interesului superior al minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara concubina cumnatului meu cu care are o fetiță a ... Gabriela13. Gabriela13. Buna seara concubina cumnatului meu cu care are o fetiță a plecat de acasă împreună cu fetița de numai 4ani ea mai având o fetiță din prima ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului MaiaAdriana04 MaiaAdriana04 Buna ziua. Va rog din suflet sa.mi dati un raspuns si sa ma ajutati. Sunt impreuna cu iubitul meu de 4ani jumate suntem necasatoriti. Deci doar convietuim ... (vezi toată discuția)
Dupa o relatie in care am fost santajata sunt jignita pe internet alina3345 alina3345 Buna seara. Am nevoie urgent de un sfat.in urma cu doi ani am avut o relatie cu un barbat de profesie taximetrist. Relatia a durat un an jumate n am locuit ... (vezi toată discuția)