avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... OUG 42/2015
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

OUG 42/2015

MA numesc Monica si in anul 1998 a absolvit Faculatatea CONTABILITATE, RELATII FINANCIAR BANCARE SI VALUTARE INTERNE SI INTERNATIONALE UNIVERSITATEA INTERNATIONALA DESCHISA “TEHNOECONOMIA EUROPEANA” ACADEMIA DE TEHNOECONOMIE SI COOPERARE ROMANO-AMERICANA. Am dat licenta in cadrul acestei universitati, dar aceasta diploma nu este recunoscuta.
Decanul universitatii sustine ca este acreditata .

Judecatoria sectorului 2 (singura autoritate competenta la acea data sa acorde autorizari) acorda prin sentinta civila 1981/10.07.1991 autorizare de functionare definitiva, sentinta ce este publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV-a anul II – nr, 114 din 6 mai 1992. Au urmat pasii grei ai tranzitiei romanesti, tranzitie ce in tara noastra pare a nu se mai termina. Cu toate greutatile tranzitiei si piedicile puse de fostii comunisti reactivati, institutia s-a dezvoltat rapid, reusind in anul 2002 sa inaugureze cel mai modern sediu pentru Invatamant din România, in strada Parintele Galeriu (fosta Venerei), nr.6C, sector 2, Bucuresti. La scurt timp dupa finalizarea sediului, Ministerul Justitiei – Oficiul National al Registrului Comertului elibereaza noul certificat de inmatriculare cu codul unic in care se precizeaza foarte clar obiectul principal de activitate: Invatamant superior COD CAEN 8030.

Am vazut ca s-a dat o Ordonanta de urgenta nr 42/2015, prin care diplomele obtinute la facultati neacreditate sa fie recunoscute.
As dori sa-mi spuneti daca si eu pot beneficia de aceasta ordonanta si ce anume pot face in acest sens.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 19 Septembrie 2015
Autorizarea de functionare ca institutie de invatamant nu o da instanta de judecata.

OG 42/2015
Art. 1. - (1) Au dreptul de a beneficia de acte de studii recunoscute de catre stat, care atesta finalizarea studiilor, absolventii inmatriculati anterior inceperii anului universitar 2011-2012, care au promovat examene de finalizare a studiilor dintre cele prevazute la art. 143 alin. (1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, la institutii de invatamant superior acreditate si care au fost inmatriculati, dupa caz:
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! m.am înscris astăzi la facultatea centrul internațional ... IULIANA26. IULIANA26. Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea Centrul Internațional pentru învățământ Superior \"Tehnoeconomia Europeana\", dar tot astăzi am ... (vezi toată discuția)
Diploma pentru scutire impozit programatori abc82 abc82 Buna ziua, as dori sa aflu daca diploma de la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Informatica, specializarea Informatica, Invatamant la Distanta se ... (vezi toată discuția)
Spiru haret proces colectiv eliberare diplome de licenta bogdan1111 bogdan1111 In 2011 am absolvit facultatea de management financiar contabil sectia Contabilitate si Informatica de gestiune . Din pacate desi sunt licentiat nu am obtinut ... (vezi toată discuția)